E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBu veriyle piyasalar sarsılabilir---

Bu veriyle piyasalar sarsılabilir

Bu veriyle piyasalar sarsılabilir
05 Aralık 2013 - 08:44 borsagundem.com

İsviçreli banka UBS, Cuma günü açıklanacak ABD işsizlik verisinde piyasaları sarsacak kadar büyük düşüş bekliyor

ABD'de Kasım ayı işsizlik rakamlarının piyasaları sarsacak kadar düşebileceği bekleniyor. UBS bankasının analistlerinden Drew Matus, Cuma günü Kasım ayı tarımdışı istihdam verisini açıklayacak olan ABD’de işsizliğin yüzde 7’ye gerilemesini beklediğini açıkladı.

Matus, müşterilerine geçtiği notta, “Yaptığımız revizyonlar sonucunda, Kasım ayında 190 bin kişiye yeni iş imkanı sağlandığını düşünüyoruz. İşsizlik oranının ise yüzde 7,3’ten yüzde 7’ye ineceğine inanıyoruz” dedi.

YÜZDE 7 KRİTİK SEVİYE

ABD’de işsizliğin yüzde 7 seviyesine inmesi oldukça önemli bir gelişme. İşsizliğin azalması piyasalarda büyük çalkantılara yol açabilir. Çünkü ABD Merkez Bankası Fed, varlık alımlarını sonlandırmak için işsizliğin temel kriter olarak görüp, ülkedeki işsizlik oranının yüzde 6,5’e inmesi gerektiğini belirtti. İşsizliğin düşmesi piyasalarda Fed aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarını hemen kesmeye başlayacak endişesi yaratabilir. Piyasalar hali hazırda Fed’in varlık alımlarını azaltmaya bu yıl içinde başlayacağını fiyatlıyor. Bu endişe, özellikle gelişen ülke borsa ve para birimlerinde değer kaybı yaratıyor. Dün endişelerin artmasıyla dolar, TL karşısında 2,05 lira seviyesini aşarak son üç haftanın en yükseğini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsavirus05 Aralık 2013 19:58

    çakın piyasalara. verin piyasalara. indirinde dibin dibini görelimde fk lar 3-4 lere insinde rezil rüsva olsunda şirketler...şirketin kar sürekli artıyorsa? :)

  • salim05 Aralık 2013 13:54

    kötü haberleri pompalayın bakalım,millet satsın,,siz aşağılardan toplayın.