E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBu piyasalardan çıkarken dikkat edin---

Bu piyasalardan çıkarken dikkat edin

Bu piyasalardan çıkarken dikkat edin
16 Ağustos 2013 - 13:27 borsagundem.com

Fed'in varlık azaltımına gideceği haberleri ile satılan gelişmekte olan piyasaları için ibre tersine dönüyor.

Roubini Global Economics stratejisti ve piyasa araştırma direktörü Arnab Das'a göre, gelişmekte olan ülke piyasalarının çıkış dönemi sona erdi. Das bu ülke piyasalarından çıkış yapmayı düşünen yatırımcıları ise dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Das Perşembe günü CNBC mikrofonlarına verdiği röportajında ''Buralara aşırı yatırım yapmış olan insanlar için hikaye oldukça abartıldı. Bu süreçte çok fazla nakit akışı oldu, fiyatlar çok yukarı çıktı ve çok fazla kredi genişlemesi gerçekleşti. Şimdi ise daha tanınabilir ve tahmin edilebilir piyasa trendlerine dönüş süreci başlıyor'' dedi.
Das, Hindistan, Türkiye ve Brezilya'nın bu dönemde çok fazla yatırım yapılan ülkeler arasında yer aldığına dikkat çekti. Das ''Yatırımcıların bu ülkelerin hisse senetlerini tamamen satmaları gerekmiyor; bunun yerine başka gelişen ülke piyasalarına satabilirler. Örneğin, Meksika, komşusu Amerika'nın büyümesinden karlı çıkabilir'' dedi.
Citi gelişmekte olan ülkeler borç stratejisti Luis Costa ''Yatırımcılar ciddi anlamda hisse senedi alacakları şirketler hakkında araştırma yapmalılar. Sadece ülkelerin büyüme çizelgelerine bakmak sağlıklı bir şey değil, yatırım yapılacak şirketin bilançoları, bütçe dinamikleri ve cari işlemleri incelenmeli ''şeklinde konuştu.
Costa, yatırımcıların hangi hisselerin satılacağını anlamak için şirketlerin durumuna odaklanmaları gerektiğini, ülkelerin büyüme verilerinin tek başına yeterli olmadığını belirtti. Costa, "Bilançonun sağlık durumuna bakılmalı, bütçe dinamiklerine bakılmalı, ödemeler dengesine bakılmalı." diye konuştu.
PIMCO DA GELİŞEN ÜLKE TAHVİLLERİNİ ÖNERDİ
Pimco son 10 yılın en büyük satışının faizleri artırmasının ardından yatırımcıların şimdi gelişen piyasa tahvilleri alması gerektiğini belirtti.
Pimco gelişen piyasalar eş direktörü Ramin Toloui tarafından kaleme alınan bir raporda "Temel bir noktadan bakarsak bir çok gelişen piyasa tahvilinde şu anda var olan yüksek faizlerden getiri olacağı düşüncesindeyiz. Büyüme endişeleriyle karakterize edilmiş küresel bir ortamda gelişmiş ve gelişen ülkelerde politika faizleri düşük kalmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)