E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBu paraların acısı çıkacak!---

Bu paraların acısı çıkacak!

Bu paraların acısı çıkacak!
01 Temmuz 2013 - 12:19 borsagundem.com

Piyasaların yakın takibindeki isim Jim Rogers, gelecek 10 yıl için endişelerini dile getirdi

En çok merak edilen konuların başında son dönemde hızla değer kaybı yaşayan altının gelecek performansı yer alıyor. Kimilerine göre hedef 1000 dolarken kimilerine göre ise daha da aşağı seviyeler görülebilir.
Konunu uzmanlarında Jim Rogers ise likiditede azalama algısının altını baskı altına aldığını dile getirdi.  Merkezlerin para basımı ile kendini korumaya alan atının şimdi farklı bir sürece girdiğini kaydeden Rogers, yaptığı değerlendirmede, pek çok kaldıraçlı yatırım yapan piyasa oyuncusunun satış baskısını arttırdığını belirti. Bu baskı ile altın fiyatlarında dip seviyelere yaklaşıldığını dile getiren ünlü yatırımcı henüz tam olarak dibe vurulmadığını ama çok yakın olunduğunu söyledi.  Roger bu seviyelerde sabah itibariyle alım yaptığını da açıkladı. Altın piyasasında yatırımcılara herkesin ne söylediğine çok fazla kulak asmamaları noktasında tavsiye veren Rogers, kendisinin piyasada neler olduğuna odaklandığını başkalarının lafına bakmadığını dile getirdi.  
Tahvil piyasası için ise ABD 10 yıllıklarının roket hızlı ile yükseldiğini kaydeden ünlü yatırımcı hükümet tahvillerine yatırım konusunda uzun pozisyonda kaldığını dile getirdi. Çöp tahvillerde short pozisyonda olduğunu belirten Rogers önce çöp tahvillerin gideceğini daha sonra sırada gelişen ülke tahvilleri olduğunu söyledi.
Jim Rogers dünyanın daha önce yaşamadığı bir dönemde olunduğunu bir kez daha altını çizdi. Tüm merkez bankalarının aynı anda piyasalara çılgınlar gibi para enjekte ettiğine vurgu yaptı.
Avrupa, Japonya, ABD ve İngiltere’de kurların rekabet gücünün artması için müdahale olduğunu dile getiren ünlü yatırımcı, her zamankinden daha kötü bir döneme girildiği konusunda korkularının olduğunu söyledi.  Enflasyon, kurda dalgalanma ve yüksek faizleri ile daha önce görülmeyen bir döneme girildiğini bu sürecin uzun soluklu olmayacağı uyarısını yapan Rogers, gelecek 10 yılda bu çılgın paranın acısının çıkacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)