E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBu para birimi altın değerinde ---

Bu para birimi altın değerinde

Bu para birimi altın değerinde
20 Ocak 2020 - 15:38 borsagundem.com

Ortadoğu'da Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle yükselen tansiyon yatırımcıyı güvenli liman olarak gördüğü altına yöneltmişti. Goldman Sachs'a göre bu süreçte yatırımcı tıpkı altına yöneldiği gibi İsviçre Frankı'na da yöneldi.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs'a göre, son zamanlarda dolar karşısında dik eğim gösteren İsviçre frangı altın yerine kullanılabilir.

Altın, ABD'nin İran'ın üst düzey askeri komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesinin yol açtığı Orta Doğu'daki jeopolitik gerginliklerin tırmandığı son haftalarda toparlandı ve yatırımcılar tarafından çalkantılı dönemlerde "güvenli liman" olma özelliğini yerine getirdi.

Bununla beraber Goldman Sachs Eş Başkanı Zach Pandl’ın sözlerine göre küresel piyasalarda altın nereye gittiyse, İsviçre frangı da onu takip etti. Frank pazartesi günü sabah saatlerinde 1,03 dolar civarında işlem gördü.

Pandl, "Son dönemdeki performansı net olmamakla birlikte, jeopolitik gerginliklerdeki artışın yatırımcının İsviçre Frankı’na olan talebi motive ettiğine ve altın talebini de tetiklediğine inanıyoruz." dedi.

Pandl "İsviçre Anayasası, İsviçre Frankı’nı 1999'un ortalarına kadar altın rezervleriyle üzerinden fiyatlandırıldı ve ülke 1936'ya kadar frangın altınla olan eşlik paritesini agresif bir şekilde savundu. Bu sıralarda ABD ve İngiltere gibi birçok ülke, kendi ülkelerinin para birimlerinin değerlerini önemli ölçüde düşürmüştü” diyerek ekonomi politikalarındaki tarihsel farklılığın da İsviçre Frankı'nın değerlenmesinde önemli bir rol oynadığını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)