E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBu ortamda hisse senetlerinde çok daha seçici olunmalı---

Bu ortamda hisse senetlerinde çok daha seçici olunmalı

Bu ortamda hisse senetlerinde çok daha seçici olunmalı
30 Haziran 2020 - 14:24 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan raporda küresel düzeyde oluşacak enflasyonist ortama dikkat çekilirken, kurumun altın ve hisse enstrümanlarına bakışı da açıklanıyor

'Enflasyonun dönüşü' başlıklı rapor şu şekilde: 

Enflasyonun küresel piyasa teması haline gelme olasılığının yüksek olduğunu düşünüyoruz. Küresel çapta yaşanabilecek olan enflasyonist ortamın çoğu şirket ve yatırımcının hazır olmadığı en önemli yapısal değişiklik olabileceğini düşünüyoruz. Bizce enflasyon önümüzdeki senelerin en önemli yapısal konusu olmaya aday ve böyle bir ortama adaptasyonun birçok şirket ve yatırımcının geleceğini belirlemede kritik olacağını düşünüyoruz.

En basit ifadeyle, 2008 küresel finans krizi sonrası uygulanan yolu analog olarak kullanmanın bir hata olduğuna inanıyoruz. Bu seferki ortamın farklı olduğunu düşünüyoruz. Farklı olan iki konu: a) maliye politikası tüm dünyada (özellikle de ABD'de) çok daha genişlemeci b) hükümetlerin bankaları kredi vermeye teşvik etme şekli (serbest piyasanın beşiği sayılan Anglo Sakson ülkeleri ve özellikle İngiltere dahil). Bu ikisinin politika araç setinin kalıcı parçası haline geleceğini düşünüyoruz. Bunlara ilave olarak gevşek para politikası ve küreselleşmenin gerilemesi ile artacak olan arz darboğazları ile birlikte de enflasyonist etkileri olacağını düşünüyoruz.

William Gibson'ın söylediği gibi: "Gelecek zaten burada - sadece eşit olarak dağılmamış." Enflasyon, gelişmiş ülkelerden önce bazı gelişmekte olan ülke piyasalarında (Türkiye de dahil) önümüzdeki aylarda daha görünür hale gelebilir diye düşünüyoruz. Ondan sonra, ama muhtemelen yine bu yıl içinde gelişmiş ülkelerde de enflasyonun yükselmeye başlayacağını düşünüyoruz

Enflasyon beklediğimiz gibi ana küresel piyasa teması haline gelirse, çoğu yatırımcı yanlış pozisyonda yakalanma riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Altın, en beğendiğimiz varlık sınıfı olmaya devam ediyor. Hisse senetlerinde ise çok daha seçici olunması gerektiğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika30 Haziran 2020 14:56

    YKB'de enerji şirketlerine kredi verirken seçici olsun, batık şirketlerin borçlarını ötelemek çözüm olmaz.