E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBu karar çevrecileri kızdıracak---

Bu karar çevrecileri kızdıracak

Bu karar çevrecileri kızdıracak
15 Ocak 2014 - 05:21 borsagundem.com

ÇED raporu alımı kolaylaştırılıyor. 60 ceza puanı dolunca iptal edilen Yeterlilik Belgesi için esneklik getiriliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED raporu alımını kolaylaştıracak, çevrecileri de kızdıracak düzenlemeler için harekete geçti.

Hazırlıkları süren çalışmaya göre başvuru yapan şirketin bir vize süresi içinde uyarı yapmadan 60 ceza puanı dolunca iptal edilen Yeterlilik Belgesi için esneklik getiriliyor. Erdinç Çelikkan'ın Hürriyet'teki haberine göre HES’ler, fabrikalar ve maden ocakları için verilen ÇED Yeterlilik belgesinin geçerlilik süresi üç yıldan dört yıla çıkarılıyor. Bakanlık bu amaçla dört yıl önce çıkarılan ÇED Yeterlilik Belgesi Tebliği’ni değiştiriyor. Başvurular 15 gün içinde değerlendirilecek. Başvuruda eksiklik olması halinde durum kuruma bildirilerek en geç 15 gün içinde tamamlaması istenecek.

EKSİKLER VE İPTAL ŞARTLARI

Belirtilen sürede eksiklerini tamamlamayanın ÇED Yeterlik Belgesi başvurusu geçersiz sayılacak. Proje sahibinin; izleme, kontrol çalışmasının bırakıldığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde Belgesi bulunan bir kurumla yeni sözleşme yapması gerekecek.

70’İN ALTINA UYARI VAR

ÇED Yeterlik Belgesine sahip kurumların ÇED sürecine ilişkin değerlendirmesi 100 üzerinden 70 puanın altında olması durumunda kurum uyarılacak. ÇED süreci için bir vize süresinde dört değerlendirmeden uyarı alınması durumu-nda ÇED Yeterlik Belgesi iptal edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)