E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Bu istikbilal savaşıdır---

​Bu istikbilal savaşıdır

​Bu istikbilal savaşıdır
17 Mart 2014 - 22:05 borsagundem.com

CHP Grup Başkanvekili İnce, "Bu bir istikbilal savaşıdır. Bizim çocuklarımıza TOMAlarla su, kendi çocuklarına tomarla dolar."

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Düzce'de partisinin il başkanlığınca bir alışveriş mağazası önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Dünyanın her yerinde büyük bir hırsızlık varsa o hırsızlığı kapatmak için büyük bir yalanın, büyük bir yaygaranın, büyük yasakların var olduğunu söyledi. 

Türkiye'de internetin kapatmaya çalışıldığını, din üzerinden siyaset yapıldığını anlatan İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği İzmir mitingine atıfta bulunarak, Başbakanın burada "Akdeniz'in incisi İzmir. Nasılsın?" dediğini, bunun da Başbakanın coğrafya bilgisinin olmadığının göstergesi olduğunu savundu. 

"Başbakana Türkçe'den sıfır veriyorum" diyen İnce, şöyle konuştu: 

"Beden eğitimi zaten sıfır. Futbolcuyum diyor ama beygire binmesini bilmiyor. En son bir baktım dombrayla seçim çalışması yapıyorlardı. O da çalıntı çıktı. Müzik de sıfır. Din kültürü ve ahlak bilgisi, yıldızlı sıfır. Haram bunda, yalan bunda, hepsi bunda. Tarihte diyor ki, '1071'de güllelerle Diyojen saldırırken, Alparslan Allah Allah diyordu' dedi. Ben de şaşırdım. 1071'de top yoktu ki, gülle nereden çıktı?  

Yine birgün 'Ey CHP, sen Çanakkale Savaşı'na niye karşı çıkmadın' diyor. Ya Çanakkale savaşı 1915, CHP'nin kuruluşu 1923. O zaman CHP yoktu ki, nasıl karışsın. Tarihten de sıfır buna. Felsefe filan zaten doğuştan sıfır. Dolayısıyla bütün dersleri sıfır olan bir öğrenciye öğretmenler ne verirler? Tasdikname verirler. Biz de onun tasdiknamesini 30 Mart'ta vereceğiz. Biletini keseceğiz." 

CHP'nin dört bakanının hırsızlık, yolsuzluk fezlekesi olsaydı, Genel Başkanının konuşması internette böyle yayınlansaydı, Düzcelilerin kendisini burada konuşturmayacağını vurgulayan İnce, kendisini dinleyenlere neden iktidar partisini konuşturduklarını sordu. 

İnce, iktidar partisine oy vermeme çağrısında bulunduğu vatandaşlara, beraber olurlarsa Türkiye'deki kötü gidişi durdurabileceklerini söyledi. İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Ne diyordu meydanlarda, 'Ey benim milletim. Kardeşlerim. Hırsızlık oğuldan babaya geçmez. Babadan oğula geçer.' Doğru. 'Ey Kılıçdaroğlu, senin nefes alışını bile kontrol ediyorum' diyordu. Meğer bunun her şeyini kontrol ediyorlarmış. Eskişehir'de ne dedi? 'Ben evlatlarıma helal lokma yedirtmedim' dedi. Biz de buradan cevap verelim. Doğru söylüyorsun. Katılıyoruz.  

Bu uzun adam memlekette yalanla iş tutmaya çalışıyor. Sıkıştı mı 70-80 öncesine dönüyor. Cahilliğini ortaya sererek CHP tarihine saldırıyor. Biz seçim kaybetsek de yalan söylemeyeceğiz. Bu millete doğruları söyleyeceğiz. Bu milletin din duygularıyla oynamayacağız. Utanmadan, sıkılmadan bize Müslümanlık öğretiyorlar. Biz Elhamdülillah Müslümanız. Zaten Müslümanlar ikiye ayrıldı. Biri bizim gibi kalubeladan beri Müslüman olanlar, bir de Tayyip'ten sonra Müslüman olanlar çıktı başımıza." 

Başbakan Erdoğan'ın saf değil, saf yerine geçen uyanıklardan olduğunu iddia eden İnce, "Bu, millete yalan söyleye söyleye bu noktaya geldi. Meydanlarda geziyor. Milleti sürekli germek için uğraşıyor. 'Ey benim aziz milletim. Bu bir istiklal savaşıdır' diyor. Bu bir istiklal savaşı değildir. Bu bir istikbilal savaşıdır. Bizim çocuklarımıza TOMAlarla su, kendi çocuklarına tomarla dolar. Bu vicdanı şımarık, cüzdanı kabarık uzun adamdan beraber kurtulacağız" diye konuştu. 

İnce konuşmasının ardından kentteki esnafa ziyaretlerde bulundu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dogan18 Mart 2014 02:07

    Yahu bizim de Gezi, Berkin, Cemaat pesine takilmayan bir muhalefet hakkimiz yok mu ya? Adamlar birilerinin pesine takilarak siyaset yapiyorlar ya cok yazik... :(((

  • osman18 Mart 2014 00:13

    kıskanıyor ....musterıh ol balkon konusmasına az kaldı

  • melisa17 Mart 2014 23:40

    ne istiklal savaşı kardeşim yüzde 52 le gelen halk ın sectigi parti nasıl düşmanınız oluyor o zaman yüzde 52 de siz düşman sayıyorsunuz bu nasıl bir ifade biçimi

  • melisa17 Mart 2014 23:38

    akpartini enazından bir hedefi var diger partilerin daha hedefi sadece başbakan 3 tana lider bir başbakanın icraatlarına cevap veremiyorlar

  • vatantaş17 Mart 2014 23:28

    soruyorum istiklal savaşını kime karşı veriyorsunuz muharrem bey sokaktaki eylemciler vatan askerimi

  • vatantaş17 Mart 2014 23:27

    insanların makamı ne olursa olsun sucu kanıtlanıncaya kadar sucsuzdur

  • vatantaş17 Mart 2014 23:26

    başbakanımızın her zaman yanında olacagız halk olarak artık bilnçlendik kim hizmet refah veriyorsa oylar ona

  • vatantaş17 Mart 2014 23:24

    muharrem bey insanları kişiselleştirmeyin ayrım yapmayın elhamdulillah hepsimiz müslümanız kimsenin biletini kesemezsiniz bunu khalk bilir

  • as17 Mart 2014 22:37

    ince doğru söyler,iktidarı ele geçirip yağma/talan niyetindeler,kendileri için değil,çocukları-torunları için ,onların istikbali için istiyor.

  • hakkı17 Mart 2014 22:26

    Erdoğan parayı sever, goygoycuları iki gaz verdi harbi kendini peygamber falan sanıyor galiba... Allahım şamarı nasıl koydu ama işte kibirlilere, zalimlere şamar böyle gelir... daha dur Erdoğan bu daha başlangıç, seni oy da kurtaramayacak