E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBu haftanın gündeminde ön plana çıkan makro veriler---

Bu haftanın gündeminde ön plana çıkan makro veriler

Bu haftanın gündeminde ön plana çıkan makro veriler
11 Nisan 2022 - 08:40 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

ABD Hazine 10 yıllık getirisi Cuma günü Mart 2019’dan bu yana en yüksek seviye olan %2,73 seviyesine çıktı ki bu oran iki hafta önce %2.15 ve bir ay önce %1.97 idi. Uzun ve orta vadeli vadelerdeki getiriler iç içe geçmiş durumda, bu da yatırımcılar arasında bir kafa karışıklığının işareti.

ABD doları endeksi daha agresif Federal’in beklentisinin de yardımıyla bir aydaki en büyük haftalık yüzde artışını kaydederken, dolar endeksi  Mayıs 2020’den bu yana en yüksek seviyesi olan 100.19’a yükseldi

Buradaki ana etmen tabi ki; Fed’in Mart toplantısından geçen hafta yayınlanan tutanaklar ve “birçok” yetkilinin önümüzdeki aylarda 50 baz puanlık artışlarla oranları artırmaya hazır olduğunu göstermesi.

Diğer taraftan ise; sıkılaşan merkez bankası para politikası ve artan enflasyon zemininde bir durgunluk şoku öngörülmeye devam etmesine rağmen, reel oranlar (enflasyon sonrası) hisse senedi piyasası getirilerinin oldukça altında kaldığı sürece, borsalarda bozulma görmeyi beklememekteyiz.

Euro bölgesinin ikinci büyük ekonomisi olan Fransa’da Başkan Emmanuel Macron ile aşırı sağcı aday Marine Le Pen arasında sıkılaşan seçim yarışı ise euro üzerinde baskı yaratmıştı.

Sonuç olarak güçlü doların etmenleri; jeopolitik risk, Fransa’daki seçim belirsizliği ve Fed’in faiz oranlarına yönelik giderek artan şahin görünümü.

Petrol fiyatları ise üst üste ikinci haftalık düşüşünü kaydetti. IEA  üye ülkeleri, önümüzdeki altı ay içinde 60 milyon varili ve Amerika Birleşik Devletleri, ABD’nin, artan enerji fiyatlarını frenlemek ve Rus petrol arzındaki düşüşü dengelemek amacıyla altı ay boyunca günde bir milyon varile eşdeğer toplam 180 milyon varil rezervlerini serbest bırakacağını açıklaması ana etmen.

Bu haftanın yurtdışı gündem de; ABD  Mart enflasyonu (12 Salı), ECB’nin para politikası kararı ve Mart ayındaki ABD perakende satışları (14 Perşembe) ön planda yer alırken, yurtiçinde ise ; Cari denge, Sanayi Üretimi, Para politikası kurulu faiz kararımız, Mart Merkezi Yönetim Bütçe verileri bulunmakta.

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Petrol fiyatları haftaya düşüşle başladı

 

Ambargo, Türk demir-çeliğine olumlu yansıdı

 

Günün önemli şirket haberler11/04/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)