E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBu hafta piyasa bu gelişmelere odaklanacak---

Bu hafta piyasa bu gelişmelere odaklanacak

Bu hafta piyasa bu gelişmelere odaklanacak
17 Ekim 2016 - 08:44 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda bu hafta piyasaları etkileyecek gelişmeleri değerlendirdi

Yellen, "ABD ekonomisinin ısınmasına izin vereceğiz" dedi, Dolar değer kazanmaya devam etti

Tüm piyasalar gerek Fed başkanlarının açıklamaları gerekse olası yapacağı faiz artırımı miktarı ve zamanlamasına ilişkin ABD verilerini ve gelen açıklamaları yakinen takip ediyor. Yellen’ın haftanın son gününde yapmış olduğu açıklama sonrası bu haftanın ilk gününde Fed Başkan Yardımcısı Fischer’ın açıklamalarını takip edeceğiz.
Bugünün gündeminde ABD tarafında aynı zamanda Sanayi Üretimi verisi açıklanacak. Euro Bölgesinde ise Eylül ayı tüketici fiyatları verisi açıklanıyor olacak. Yellen’ın konuşmasının ana başlıklarına bakacak olursak; ABD ekonomisinin bir süreliğine ısınmasına izin vermenin resesyon döneminde meydana gelen hasarı giderebileceğine ilişkin “makul yollar var” söylemini biraz daha detaylandıracak olursak, gerek enflasyonda gerekse sanayi üretiminde hedefe ulaşılsa da sıkılaştırma politikasının yavaş ve emin adımlarla yapılması gerekliliği vurgusu önemliydi.
Bu söylemiyle Yellen bir kez daha Fed’in faiz artırımına devam edeceği, ancak burada bu adımları atarken ekonominin makro verilerine göre hareket edeceğini belirtti.
Bu haftanın önemli veri gündemine baktığımızda, bugün içerde işsizlik rakamları, ABD’de sanayi üretimi ve Euro Bölgesinde enflasyon dataları takip edilirken Salı gününe baktığımızda ABD enflasyon verisi ve Çarşamba günü Çin’de açıklanacak olan çeyrek bazda büyüme verisi öne çıkan veriler olmakta.
ABD bilanço döneminin devam ettiği bu süreçte gerek JP Morgan ve gerekse CİTİ Group bilançolarının iyi kar açıklamaları dikkat çekiciydi.
Yellen’ın açıklamaları sonrasında Asya piyasaları satış baskısıyla karşı karşıya kalırken, dolarda değer kazanımları petrolde ise geri çekilmeler dikkat çekti. Öte yandan emtia tarafına baktığımızda altında yaklaşık üç haftalık düşüşün ardından Fed’in faiz artırımı sinyaline ilişkin bir toparlanma görmekteyiz.
Diğer yandan Fed’in faiz artırım sinyali vermesine rağmen altın destekli fonlardaki (ETF) yatırımcılar henüz altın pozisyonlarını azaltmış görünmüyor.
Geçtiğimiz Cuma günü yüksek seyreden dolara rağmen 77.550 seviyesinden haftayı tamamlayan Borsa İstanbul’da bu sabah itibariyle doların 3,0957, altının 1254.92, dolar endeksininse 98.048 seviyesine yükselmesi sonrası satıcılı başlayabilme ihtimaline dikkat…
Geri çekilmelerde 77.000 76.500 ve 76.000 seviyeleri öne çıkarken, yukarı yönlü hareketlenmelerde 78.100 78.500 kısa vadeli dirençler olacaktır. Doların değer kazanımlarının artmaya devam etmesi durumunda gelebilecek olası satışlara dikkat…
Öte yandan Musul Operasyonunun başlamasının ardından Türkiye’nin bu operasyonunu içinde yer almadığını, ancak operasyonu yakinen takip ettiğini hatırlatalım. Irak’ın en büyük barajı olan Musul Barajı’nın çökme olasılığı (yaklaşık 12milyar m3 su bulunduruyor) Musul’un sular altında kalabileceği ihtimalini ve Musul barajını güvende tutmak için Türk askerlerinin Başika’da eğittiği Ninova gönüllülerini bölgeye sevk edildiğini hatırlatalım.
Musulla ilgili tüm gelişmeler yakinen takip edilecektir. 

A1 Capital

‘Hacıyatmaz’ borsa mı yapmışlar

 

Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)