E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBu hafta dikkatler Powell'da! Beklentileri onaylayacak mı?---

Bu hafta dikkatler Powell'da! Beklentileri onaylayacak mı?

Bu hafta dikkatler Powell'da! Beklentileri onaylayacak mı?
28 Kasım 2022 - 08:17 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


İşlem gününün Şükran günü tatili nedeniyle az olduğu geçen hafta, ABD ve Avrupa'da faiz artırımlarının hızının yakında yavaşlayabileceğinin doğrulanmasının ardından finans piyasaları bir kez daha olumlu bir haftalık performans kaydetti. Ancak merkez bankaları, enflasyonu dizginlemek için hala gidilecek bir yol olduğunu ve daha fazla faiz artırımının gerekli olacağı konusunda uyarıda bulunmaktan geri kalmadı.

Kasım ayı Avrupa PMI göstergeleri ekonomistlerin beklediğinden daha iyi. ABD'de zayıf kalmaya devam ediyor, ancak dayanıklı mal siparişleri beklenenden daha güçlü ve tüketici duyarlılığı artıyor.
Diğer taraftan ise; yatırımcılar son Fed toplantısının tutanaklarını memnuniyetle karşıladılar. Çünkü: Merkez bankasının faiz artırımlarının hızına ilişkin duruşunda daha az katı hale geldiğine dair işaretler gördüler. Bu hafta Çarşamba günü Jerome Powell’ın konuşmasıyla bu beklenti ya doğrulanacak ya da reddedilecek. Avrupa para birimi Cuma günü 1.04$'ın altına düşmeden önce dolar karşısında 1.0418 görürken, Amerika Birleşik Devletleri'nde tahvil piyasası, ABD merkez bankasının faiz artırımlarındaki
yavaşlamanın melodisini çalmaya devam ediyor. 10 yıllıklar, bir hafta önceki %3,78'den %3,71'e geldi. Avrupa'da Bond, Cuma günkü keskin toparlanmasına rağmen 10 yıllıklar hala %2'nin altında. Fransız OAT %2,4 civarında.

Petrol piyasaları baskı altında kalmaya devam ediyor ve bu hafta yeniden geriliyor. Avrupa Birliği'nin Rus petrolünün fiyatını 65-70 dolarla sınırlamayı düşündüğü bildiriliyor. Rus petrolü zaten Brent'e göre önemli bir iskontoyla işlem görüyor (Urallar şu anda varil başına 67 ABD doları civarında işlem görüyor). Dolayısıyla bu tavan fiyatın Rusya üretimini çok fazla etkilememesi gerektiği sonucuna varabiliriz. Bu nedenle petrol fiyatlarının son günlerdeki zayıflığını kısmen açıklayan, önümüzdeki aylarda önemli ölçüde düşmesi beklenmiyor. Brent yaklaşık 86$'dan ve USA WTI varil başına 79$’dan işlem görüyor.

Bu haftanın gündemine baktığımızda ise; ABD’de Salı günü tüketici güven endeksi, Çarşamba Avrupa'da Kasım ayı enflasyonuna ilişkin ilk tahmin, üçüncü çeyrekte ABD GSYİH'sına ilişkin yeni bir
tahmin, iş fırsatlarına ilişkin JOLTS anketi ve Jerome Powell'ın konuşmasını takip edeceğiz. Perşembe günü ABD'de PCE enflasyonu, Ekim kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ve ISM üretimi, Cuma günü ise Lagarde'ın bir konuşmasını ve ABD'nin Kasım ayı istihdam rakamları ön planda olacak.

Günün önemli şirket haberleri 28/11/2022

 

Risk sevmeyen yatırımcılara istikrarlı hisseler

 

Altın tasarruf sistemiyle 13,5 ton altın toplandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)