E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBu hafta bankacılık gündemi meşgul edecek---

Bu hafta bankacılık gündemi meşgul edecek

Bu hafta bankacılık gündemi meşgul edecek
27 Mart 2023 - 09:03 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Piyasalarda Fed’in ardından bankacılık sektörüne tekrar yönelmiş durumda ve bu defa Credit Suisse sonrası Deutschebank’ın da kırılgan olduğunun anlaşılması piyasalarda satış getirdi. Her ne kadar Fed kararları piyasalarda olumlu karşılanmış olsa da küresel ölçekte borsalar üzerinde bir baskı olduğunu gözlemliyoruz.

ABD endeksleri %0,50’yi aşan yükselişle günü tamamladı. ABD vadelileri an itibariyle alıcılı tarafta işlem görüyor.

Avrupa endekslerinde bankacılık sektöründeki kaygıların ön plana çıkmasıyla %2,00’yi aşan düşüşle işlem görüyor. Bankacılık %3,18, petrol ve doğalgaz hisselerinde %2,5 civarında satışlar ön plana çıktı. Öte yandan Euro Bölgesi’nde birleşik PMI verileri 10 ayın zirvesinde yer aldı ve hizmet sektörünün bunda olumlu katkı sunduğunu söyleyebiliriz.

Asya endekslerinde Nikkei endeksi hariç satıcılı bir seyir hakim. Sabah saatlerinde aldığımız verilerde Çin’de sanayi karlılığı yılın ilk iki ayında %22,9 düşüş kaydetti.

BIST100 Endeksi cuma günkü işlemlerini 30 (% 0.59) puanlık düşüş ile 5.031 seviyesinden ve 52.177 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da tepki yükselişi satışla karşılaştı. Gelen satışlar önemli ölçüde karşılanırken hisse bazlı hareketlilik yoğundu. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi sürüyor.

Haftalık bazda Cuma açıklanacak çekirdek PCE enflasyonunu takip edeceğiz. Ayrıca bölgesel Fed başkanlarının bankacılık sektörü üzerindeki konuşmalar gerçekleştirmesini bekliyoruz. İçeride ise bugün saat 10:00’da reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı verilerini açıklanacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri

 

Bakır düşük arz desteğiyle yükselişte

 

FED başka piyasa başka telden

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)