E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBu haberi okumadan banka hissesi almayın---

Bu haberi okumadan banka hissesi almayın

Bu haberi okumadan banka hissesi almayın
13 Ekim 2020 - 09:37 borsagundem.com

ABD’nin en büyük dört bankası bu hafta bilanço sezonuna giriyor. Bankaların bilanço performansı ise finans sektörü hisselerinin kötü geçen bir dönemin ardından bir sonraki süreçte nasıl performans göstereceğine ışık tutabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Banka hisseleri küresel borsaların geri dönüşü sırasında tercih edilmeyen hisselerdi. Fakat ABD’nin en büyük bankaları bu hafta yatırımcılara en kötüsünün geçtiğini göstermeyi umuyor.

JP Morgan Chase ve Citigroup bugün ABD borsaları açılışından önce bilanço sezonunun başlangıcını yapacak ve 30 Eylül’de sona eren üç aylık periyot içerisinde ekonominin finansal kalbinde nasıl bir performans sergilendiğine dair bir ilk izlenim sağlayacak. Bank of America ve Wells Fargo da bilançolarını çarşamba günü paylaşmayı planlıyor.

Dev bankalar ikinci çeyrekte bilançolarını ayakta tutmak için yeniden faiz dışı kazançlarına ve ticaret gelirlerine güvenecek gibi gözüküyor. Üçüncü çeyrekte bankalar Kovid-19 krizinin derinliklerindeki bir önceki çeyrekte kredi kayıpları için ayırdıkları 81,2 milyar doların bir kısmını serbest bırakabilir ve bilançolar için olumlu bir başka görünüm de yaratabilirler.

Ancak ekonominin kurtarılması hakkında daha geniş endişelere ek olarak geri alımlar ve temettü kısıtlamaları banka hisse senetleri aşağı yönlü etkilemeye devam edebilir. Yatırımcılar finans sektörüne soğuk bakmaya devam ediyor ve ABD borsaları büyük oranda kayıplarını telafi etmiş olsa da Wall Street’in en büyük dört bankasının hisseleri 2020’nin başındaki seviyelere göre %20 oranında ekside işlem görüyor.

Küresel yatırım bankası RBC Capital Markets analistleri banka hisselerine yatırım yapanlar için durumun basit bir teze indirgendiğini savunuyorlar: Bir iyileşme bekliyorsanız banka hissesi alın. Fakat iki dipli bir resesyona girmeyi bekliyorsanız bu hisselerden uzak durun.

RBC Analisti Gerard Cassidy Yahoo Finance’a yaptığı açıklamasında, “Ekonominin dördüncü çeyrekte ve 2021 yılında bankalar ve piyasa düzenleyicileri tarafından uygulanan başarılı tolerans stratejileriyle birleşerek iyileşeceğine inanan yatırımcılar dip seviyesindeki banka hisselerini satın almalı” ifadelerine yer veriyor.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını sıfıra yakın tutma hedefiyle banka gelirleri işletme ve hane halkı kredileri gibi geleneksel kaynaklardan büyümeleri mümkün görünmüyor.

Hane halkları ve iş yerleri peşinatları öderken kredi hattının daralması bekleniyor. Mevduatlar üzerinde ödenen kredilerde toplanan faizin önemli bir ölçütü olan net faiz marjı, büyük olasılıkla üçüncü çeyrekte de olumsuz bir çizgide kalacak.

RBC borsalardaki kazanımın üçüncü çeyrek bilançoları için en önemli itici gücü olmasını bekliyor. Banka analistleri sabit gelir, para birimleri ve emtia ticareti alanlarında yıllık %12 oranında yükseliş öngördüklerini belirtiyor.

Bilançolar bazı bankaların işletme alanında karşı karşıya oldukları benzersiz sorunlar nedeniyle karmaşık geçebilir.

FED’in ve ABD Para Birimleri Muhasebe Ofisi’nin geçtiğimiz hafta Citigroup’u “devam eden önemli eksiklikler” nedeniyle uyarmasının ardından dev banka risk yönetimi yapısında reform sürecine girmesi için baskı altında olacak gibi gözüküyor.

Morgan Stanley’in ise E-Trade Financial şirket evliliği anlaşmasının ardından bu yılın ses getiren ikinci anlaşması, yatırım danışmanlığı firması Eaton Vance’in satın alınması, hakkında daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

Seçim öncesi teknoloji hisselerinin mitingi başladı

 

Borsada 9 aylık bilançolarda öne çıkacak hisseler alınıyor

 

Piyasalarda pozitif fiyatlamalar izleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)13 Ekim 2020 22:46

    Devlet bankalarının kredilerin geri dönüşü önemli. Her ülkede durum farklı. Alınan uzun vade krediler ödeniyormu ? ev, araba, otomobil, yoksa bankalar el koyup haciz mi ediyor ? bireyler geri ödeme yapıyor mu ? hangi şehirlerde ödemeler olmuyor hangi sanayi şehirlerde bankaların tahsilat oranı durdu. bankala kredi vermeyi kesiyor mu ? vb. vb. bankaların çarkları dönmeden önce, devlet bankalarından ucu zkredili uzun vade toplu bir kredi verilecek gibi bence. kobisi, işçisi, işvereni bazı sektorler iyi deil.

  • analist13 Ekim 2020 19:59

    adamlar harika is yapıyor akbank a ay basından beri bakın yaklasık bugun dahil 25*30 mılyon mal aldılar alınan mallar cıty deutsche takasına gidiyor ama bizim milletimiz bunları gormez batık kagıtlar alır twitter ve telegram larda trabzon lıman pazarlarlar gider onu alırlar

  • Cemil14 Ekim 2020 09:08

    Çaktırmadan akbank garanti işbank toplanıyor

  • Geç13 Ekim 2020 20:31

    Kim satmış o malı peki ? KY mi :)))))) kendileri çalıp kendileri oynuyor sende alıyor sanıyorsun.

  • Boris Borisov13 Ekim 2020 19:15

    Elinde banka hissesi olanlar her yabanci satisinda mutlu olsun.Yabanci payinin hergun azalmasi memnuniyet verici.Takaslarda nedense 1 ekim itibari ile yabanci satisinin neredeyse durdugunu goruyoruz.Ne oldu riskler mi kalkti ortadan? Covid kaynakli financial kaynakli jeopolitik riskler mi bitti? DSÖ 3-5 asi birden acikladi da normallesmeye mi gecildi? Pandemi oncesi 2.5 Dolar olan Garani cektiler 88 cente Akbanki cektiler.60 kusur cente hadi satmaya devam etsinlerde gorelim.Neymis yabanci orani iyiymis 2005 ten beri Akbankta yuzde 70 80 ortalama yabanci orani 2005 te 5 lira yani 5 Dolar 2020 olduk hala 5 lira Garan 7 lira 2005 sene 2020 7 lira.Neymis yabanci satiyormus.citibank akbanki 3.2milyar dolara yuzde 20 sini almadimi? hesap kitapmi bilmiyor bunlar.yuzlerce ornek sayarim.Yabanci tamamen ciktigi Alis dalgasin karsisina satis girilmedigi periyot gelince gorurum Garan Ak İsc Ve Ykb hangi rakamlarda olur.2021 Q2 eski seviyelerinin dahi 2 katina cikacaktir.

  • Türkoğlutürk 13 Ekim 2020 18:51

    Bu dönemde hisse alınırmı

  • Okie Dokie13 Ekim 2020 17:36

    Bu haberi okumadan banka hissesi aldım. Şimdi sayılmıyor mu?

  • Kazım13 Ekim 2020 18:20

    Seninki sayılır doktor kendi haline bırakın dedi senin için

  • MELİS MARMARİSLİ13 Ekim 2020 15:08

    3 seneden önce havayolları ve bankalar yükselmez.yatay seyir eder.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ13 Ekim 2020 11:12

    elimize verdiler yüksek fiyatlardan tam zarar % 100

  • Cemil13 Ekim 2020 09:53

    Banka hissesi almayın ne demek. Zirvelerde aldırdınız dip fiyatlara gelince yükseliş başlayacakken alnsyın diyorlar. Aldık aldık kusura bakmayın.