E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBu dönemde borsada hangi hisseler alınmalı?---

Bu dönemde borsada hangi hisseler alınmalı?

Bu dönemde borsada hangi hisseler alınmalı?
14 Ekim 2020 - 14:03 borsagundem.com

Morgan Stanley düşük sermayeli şirketlerin rotasyonunu desteklerken, Goldman Sachs büyüklere yöneliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küçük sermayeli şirketler için umut verici bir şekilde başlayan Ekim ayı, Pazartesi günü teknoloji rallisi herkesi geride bıraktığında bir engelle karşılaştı. Varlık sınıflarını dönüştürme zamanının gelip gelmediğini soran yatırımcılara tavsiye verme konusunda Wall Street’in önde gelen iki bankası fikir ayrılığına düştü.

Goldman Sachs’ın Stratejisti David Kostin, arka planın büyük şirketlere yatırım yapmaya uygun olduğunu söyledi. En büyük beş teknoloji şirketi üçüncü çeyrekteki kazançlarını raporlamaya hazırlanırken, Russell 2000 endeksindeki küçük sermayeli şirketler için küçük bir kar var.

Newsmax Finance’in haberine göre Kostin’in Morgan Stanley’deki mevkidaşı Mike Wilson aynı fikirde değil. Wilson, kazanç potansiyellerinin, iyileşme gösteren ekonomi sayesinde daha hızlı geliştiğini söyleyerek, daha küçük şirketleri tercih ettiğini açıkladı. Analistler, küçük sermayeli şirketler için, geçtiğimiz üç ayda gelecek yılın karlarının %17 oranında artış gösterdiğini söylüyor. S&P 500 endeksindeki büyük sermayeli şirketlerin %1,8’lik yükselişine kıyasla bu rakam oldukça yüksek.

Wilson müşterilerine gönderdiği bir notta “pandeminin en kötü döneminde bilançolarında sert kesintiler gördüler ve şimdi güçlü bir iyileşme döneminde olmaları bize mantıklı geliyor” dedi. Açıklamasının devamında “bu gözlem, küçük sermayeli döngüsel hisseleri tavsiye etmemizin arkasındaki temel neden” ifadelerini kullandı.

ABD’nin hisse piyasaları 2020 yılında, ‘evde kal ekonomisi’ndeki güçlü pozisyonları nedeniyle büyük teknoloji hisseleri tarafından domine edildi. Diğer şirketlerse, ürünleri ya da hizmetleri yüz yüze iletişime dayalı olduğu için tercih edilmedi. Ancak yatırımcılar, teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq endeksi bu yıl %30’dan fazla yükseliş göstermişken, bu yüksek performansın ne kadar süreceğini sorguluyor. Bunun karşısındaysa Russell 2000 endeksi, hafif bir düşüş yaşadı.

İki yatırım uzmanının tavsiyelerini dinlemek karmaşık sonuçlar doğurdu. Wilson’ın Ağustos ayı için yaptığı piyasa düzeltmesi tahmini doğru çıkmış olsa da, Nasdaq 100’ün %20’den fazla düşüş yaşayacağına dair uyarısı, gerçekleşmedi. Benzer şekilde, Kostin’in teknoloji hisseleri konusundaki ısrarcı boğa yanlısı tavrı, yatırımcıları sevindirmiş olsa da, Mayıs ayında S&P 500’ün bir başka düşüş yaşayacağı yönündeki tahmini fazla karamsar çıktı.

Russell 2000, S&P 500’ün ilerleyişini %1’den fazla yükselişle takip ederek %0,3 puan elde attı. Değer açısından en büyük beş hissenin (Apple, Microsoft, Amazon, Facebook ve Google) herbiri en azından %3’lük bir ralli gördü. Apple Salı günü yeni iPhone modellerini tanıttı ve Amazon’un Prime Day etkinlikleri başladı.

Bu durum geçtiğimiz iki haftadan bir dönüşü gösteriyor. İki hafta önce küçük sermayeli şirketler, yeni bir ekonomik teşvik paketinin yolda olduğuna dair spekülasyonlarla beslenerek yüksek bir performans gösterdi. Daha yavaş getiriler sağlayan bir güne rağmen, Russell 2000, Ekim ayında S&P 500’ü neredeyse %4’lük bir artışla geçti. Bu da son üç yılın en iyi getiri sağlayan ayı oldu.

Bilanço açıklama dönemi bu hafta başlarken, yatırımcıların büyük şirketlere yönelmesi, Kostin’e göre daha mantıklı olabilir. Beş büyük teknoloji şirketi için karların, üçüncü çeyrekte %1 büyüme göstermiş olması bekleniyor. Bunun karşısında ise Russell 2000’deki şirketler %40 düşüş yaşadı.

Kostin “büyük sermayeli şirketler üçüncü çeyrekte, küçük sermayeli şirketlere kıyasla daha iyi konumda” ifadesini kullandı.

Wall Street’in seçim tahminleri tutacak mı?

 

Teşvik paketi ABD’yi kurtaramayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum15 Ekim 2020 18:41

    300 aşı çalışması var bunun 100 tanesi 3 ila 4. Aşamada 30 a yakını son aşamada hali hazırda tescillenmiş üretimi başlamış ve mevcut üretimi ordu için yapan ülkeler var Rusya bunlardan biri yani demem o ki önümüzdeki 3 ila 6 ay içinde aşı hazır olur 6 ay içinde en az 50 ülkenin kendine ait bir ve daha fazla aşısı mevcut olur yani 2021 in mart nisanı aşılamalar büyük bir hızla başlar bu sebeple hangi hisse alınmalıysa şimdiden erkenden rezervasyon yapmanızda fayda var şunuda söyleyeyim pandemi dönemi hisseleri kısa dönemde hızlı yükselişler görülebilir ama dönüşleri muhteşem olur aklınızda bulunsun kulağınıza küpe olsun

  • Aga15 Ekim 2020 17:28

    Bizim ulkede bu yonetim varken hicbir hisse alinmaz hergun ayri bi gerginlik adamlar surekli dusunuyor bugun ne yapsakta birileriyle kavga etsek dolari altini firlatsak diye bir sakin gecsin alllah icin ya biltik biktik yorulduk

  • Coskun14 Ekim 2020 16:42

    Bunlar genelde söylediklerinin tersini yaparlar.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU14 Ekim 2020 14:30

    bence morgan haklı.bizde batıka dönük şirketler , özsermayesini yitirmişler ve bilançoları küllüyen zararda  60 kat artar iken sağlamlar % 100 yatırımcısını tarar ettirdi.