E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBu defa dost olarak geldiler---

Bu defa dost olarak geldiler

Bu defa dost olarak geldiler
24 Nisan 2015 - 05:53 borsagundem.com

100 yıl önce Çanakkale Boğazı'ndan Mehmetçiğin kahramanlığıyla bozguna uğrayan İtilaf Devletleri savaş gemileri bu kez dost olarak geldi

İngiliz Donanması'na ait HMS Bulwark, Yeni Zelanda Donanması’na ait HMNZS Te Kaha, Avustralya Donanması’na ait Anzac, Fransa Donanması’na ait FS Cassard isimli savaş gemileri bu kez boğaza misafir olarak geldi. Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında dağın eteklerinde yer alan '18 Mart 1915' yazısı ile Avrupa yakasında dağın eteklerinde bulunan 'Dur Yolcu' yazılarının hizasında şamandıralara bağlanan savaş gemileri, 100 yıl önce yaşamlarını yitiren askerlerin torunlarını selamladı. Çanakkale Boğazı'nda yolcu ve araç taşımacılığı yapan feribotların bordolarındaki, bir Türk askerinin yaralı Anzak askerini kucağında taşıyan fotoğrafları ile Türkçe ve İngilizce olarak yazılan 'Barış Mümkün' yazılarıyla dünyaya barış mesajları verildi. 

SAVARONA DA GELDİ

Çanakkale Kara Savaşları törenlerine katılacak olan devlet başkanlarının ağırlanacağı Cumhurbaşkanlığı yatı Savarona da Çanakkale’de. Çanakkale Limanı’na yanaşan Savarona’yı meraklı gözlerle izleyen vatandaşlar bol bol fotoğraf çekti. 

HAYAT DURACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Veliaht Prensi Charles’ın yanı sıra çok sayıda ülke liderinin katılacağı törenler sırasında Çanakkale’de hayat duracak. Yoğun güvenlik önlemleri kapsamında birçok yol trafiğe kapatılırken Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir hatlarında sefer yapılmayacak. Sadece Kepez İskelesi çalışacak.



PRENS CHARLES ÇANAKKALE'DE

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıl törenlerine katılacak olan Galler Prensi Charles, İstanbul'da Barış Zirvesi'ne katıldıktan sonra özel bir uçakla Çanakkale'ye geldi.

Şehitler Abidesi ve İngiliz Helles Anıtı'nda düzenlenecek törenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katılacak olan Galler Prensi Charles, hava limanında Vali Ahmet Çınar tarafından karşılandı.

Ardından da geceyi geçireceği, Çanakkale Boğazı Yat Limanı açıklarında iki gündür bekleyen İngiliz Donanmasına ait Bulwark zırhlısına geçti.

Prens Charles'in hava limanından İskeleye geliş güzergahında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Park halindeki tüm araçlar kaldırıldı. İskele bölgesinde kuş uçurulmadı. Prens Charles'ın hücumbota bineceği rıhtıma ise güvenlik amacıyla adeta duvar örüldü.

Atatürk'ün yadigarı Savarona'nın bağlı bulunduğu Kilitbahir İskelesi'nde kendisini bekleyen İngiliz hücumbotuna saat 23.45'te binen Prens Charles İngiliz askerler tarafından karşılanarak daha önceden Çanakkale'ye gelen küçük oğlu Prens Harry'nin bulunduğu gemiye götürüldü.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)