E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBu barbarlık affedilemez---

Bu barbarlık affedilemez

Bu barbarlık affedilemez
08 Kasım 2014 - 06:41 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mescid-i Aksa’ya yönelik tavrından ötürü İsrail’i, “barbar ve alçak” olarak nitelendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün kendisine verdiği fahri profesörlük ünvanı törenine katıldı. Abdullah Karakuş'un Milliyet'teki haberine göre Erdoğan, yaptığı konuşmada Mescid-i Aksa’ya baskınından ötürü İsrail’e ve buna sessiz kalan BM’ye sert çıktı. Mescid-i Aksa’nın yakıldığını, Kuran-ı Kerim’in yerlerde süründüğünü, mihrabın minderin kırıldığını dile getiren Erdoğan, “Mescid- Aksa, sadece Filistinliler’in mabedi değil, tüm dünya Müslümanlarının kıblesi, mabedidir. Bu gidiş, doğru bir gidiş değil. Acaba sinagoglara karşı böyle bir barbarlık yapılsa, böyle bir alçaklık yapılsa buna Birleşmiş Milletler ne der?” diye konuştu. Türkiye’de bu tür şeylere bugüne kadar hiçbir zaman fırsat verilmediğine dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

“Zaman zaman bazı istenilmeyen olaylar olmuştur. Her zaman karşısında biz dik durduk. Bugün de olsa dik dururuz, yarın da olsa dik dururuz. Çünkü, bizim medeniyetimizin, bizim dini değerlerimizin gereği budur. Bizim İsrail halkına karşı bir tavrımız yok. Bizim tavrımız İsral yönetimine karşıdır. İsrail yönetimi bu alçaklığı, bu barbarlığı durdurmak zorundadır. Çünkü, Mescid-i Aksa’ya karşı yapılan bu eylem, bu girişim asla affedilemez, asla bağışlanamaz.”

‘Alçakça ve tehlikeli’

Erdoğan, “Mescid-i Aksa’ya postalla girmek doğrudan Müslümanların inancına kutsalına saldırmaktır. Mescid-i Aksa’ya postalla girmek, tüm Müslümanların mahremine girmektir. Mescid-i Aksa’ya el uzatmak, hiç abartmadan söylüyorum, Kabe-i Muazzama’ya el uzatmak kadar canicedir, alçakçadır, bir o kadar da tehlikelidir” dedi.

Erdoğan, BM’yi eleştirirken de, “Eğer dünya, eğer BM’ler çocuklara, camilere ibadet yerlerine saldıran canileri durdurmayacaksa, o zaman niye var” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAŞ08 Kasım 2014 07:50

    SADACE UZANLARIN MALLARINA EL KONULMUŞTU 25 MİLYON DOLAR 2001 DE BU PARAYLA SALDIRSANDA YETER

  • VATANDAŞ08 Kasım 2014 07:47

    ORDA DOĞUNUN ENGÜÇLÜ DEVLETLERİNDEN BİRİSİN OZAMAN SEN SES ÇIKAR YOK AMA BÜTÇEN SARSILIR VARSA TABİ

  • VATANDAŞ08 Kasım 2014 07:43

    ÜLKENE DÖN MANİSADA 6000 ZEYTİN AĞACI KESİLDİ ZEYTİN KUTSALDIR BİLİYORSAN TABİ KESİMİ VİDİODAN İZLEDİNMİ HABERİN VARMI YAZIKLAR OLSUN SEBEP OLANLARA BENİM CANIM YANDI

  • VATANDAŞ08 Kasım 2014 07:37

    SEN NİYE VARSAN ONLARDA ONUN İÇİN VAR KİMSE BİRŞEY YAPMIYORSA SEN ÖNÜLÜĞÜNÜ TUT BAKİM SÖZLE OLMUYOR BU İŞLER