E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Bu akşam cumhurbaşkanımızı ilan edeceğiz---

​Bu akşam cumhurbaşkanımızı ilan edeceğiz

​Bu akşam cumhurbaşkanımızı ilan edeceğiz
10 Ağustos 2014 - 12:01 borsagundem.com

Yıldız: "Yaptığımız çalışmaların neticesi, birinci turda seçimin nihayetleneceği ve bu akşam itibariyle 12. Cumhurbaşkanımızın ilan edileceğidir"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yaptığımız çalışmaların neticesi, birinci turda seçimin nihayetleneceği ve bu akşam itibariyle 12. Cumhurbaşkanımızın ilan edileceğidir" dedi. 

Yıldız, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu, ailesi ile geldiği Beştepe Mahallesi'ndeki Sofuoğlu İlkokulunda 3056 numaralı sandıkta kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı'nı halkın oylarıyla seçtiğini söyledi. Yıldız, "Yaptığımız çalışmaların neticesi, birinci turda seçimin nihayetleneceği ve bu akşam itibariyle 12. Cumhurbaşkanımızın ilan edileceğidir. Bu, Türkiye'nin ileri demokrasisi açısından atlayacağı önemli bir adımdır. İnşallah, büyüyen, ilerleyen Türkiye'nin ciddi göstergelerinden birisi olacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bakan Yıldız, olası elektrik kesintilerine karşı alınan önlemlerin sorulması üzerine, elektrik hizmetleri açısından bugün hemen hemen 8 bin kişiyle mesai yapılacağını bildirdi. Yıldız, "Herhangi bir sıkıntı öngörmüyoruz. 165 bini aşan sandıkta oyların rahatça kullanılıp, tasnifi yapılabilecek. Elektrik kesilmesinden medet umarak sonucu maniple etmeye çalışan olursa, bu kendileri açısından da yanlış olur. Bu demokratik bir seçim. Ne ağacın arkasına ne de sandığın arkasına sığınıp onun üzerinden siyaset yapmak lazım. Oylar uygun bir şekilde tasnif edilecek, sayılacak ve demokratik şekilde bunlar açıklanacak. Elektrik kesilmeleri beklemiyoruz" dedi.

"Sorsalardı uygun olanları söylerdik"
Telefon dinlemeleri konusunda ortaya çıkan bilirkişi raporuna ilişkin soruları da yanıtlayan Taner Yıldız, şunları kaydetti:

"Bilirkişi raporlarında hakkında en fazla dinlenilme kararı alınan kişi olarak gördüm kendimi. Tam 3,5 yıl, 14 kez, 3'er aylık dönemlerde dinlenilme kararları alınmış. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, bütün arkadaşlarımla biz gücünü şeffaflıktan alan bir siyasetin içerisinden geliyoruz. Bizim her şeyimiz ortada. Sorsalardı uygun olanlarını söylerdik ama Sayın Başbakan'la, MİT Müsteşarı'yla yaptığım görüşmelerin hangi amaç dinlenildiğini bilmem lazım. Devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla bir kısım meslektaşlarımla 26 ayrı ülkede görüşme yapıyoruz. İçinde çok gizli ibareler var, gizli ibareli olanlar var, kamuoyuyla o anda paylaşmayacağımız olanlar var. O açıdan bunların bir casusluk amacıyla dinlenildiğine inanıyorum. Hele hele enerji sektöründe bulunan birisi olarak böyle bir şeyi kınadığımı belirtmek istiyorum. Hukuki girişimlerimiz sürecek ama bilirkişi raporunda en fazla dinlenilen, 3,5 yıldır dinlenilen birisi olmuş olmak açıkçası beni şaşırttı. Bu durum bize ülkemiz adına daha çok mesafe kat etmemiz gerektiğini, Türkiye'nin normalleşmesi adına çok daha fazla çalışmamız lazım geldiğini söylüyor".

Oy kullanmaya gelen vatandaşlarla okul bahçesinde sohbet eden Yıldız, daha sonra simitçiden simit alarak basın mensupları ve vatandaşlara ikram etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)