E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiBTK'dan sosyal ağ sağlayıcılarına temsilci zorunluluğu---

BTK'dan sosyal ağ sağlayıcılarına temsilci zorunluluğu

BTK'dan sosyal ağ sağlayıcılarına temsilci zorunluluğu
01 Nisan 2023 - 06:26 borsagundem.com

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye'de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının ülkede temsilci belirlemesini ve aksi yönde hareket edilmesi halinde idari para cezası uygulanması kararı aldı.


Resmi Gazete'de yayımlanan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) kararı ile sosyal ağ sağlayıcılarının yükümlülüklerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, Türkiye'de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının ülkede yetkili en az bir gerçek veya tüzel kişiyi temsilci olarak belirlemesi gerekiyor.

Kullanıcı verileri Türkiye'de saklanacak

Sosyal ağ sağlayıcılarının sunduğu içeriklere yönelik kişilerin yapacağı Türkçe başvuruların 48 saat içerisinde Türkçe olarak cevaplandırılması da zorunlu olacak.

Sosyal ağ sağlayıcıları, kullanıcıların verilerini Türkiye'de saklamak yönünde gerekli tedbirleri de alacak.

Temsilci belirlenmezse 10 milyon lira idari para cezası

Temsilci belirlenmemesi durumunda sosyal ağ sağlayıcısına 10 milyon lira idari para cezası verilecek, 30 gün içinde temsilci belirlenmemesi durumunda ise 30 milyon lira daha idari para cezası uygulanacak.

Kişiler tarafından yapılan başvuruların cevaplandırılmaması durumunda ise sosyal ağ sağlayıcısına 5 milyon lira idari para cezası verilecek.

Fransız maliyesi sosyal ağlarda gizli zengin avına çıkacak

 

Sosyal ağlar iyilik de bulaştırıyor

 

Sosyal ağlar küfür ve tehdit mecrasına dönüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )02 Nisan 2023 11:18

    Soayal medyalara KAYYUM olarak algılıyorum. Mesela TC de serverda  kayıtlı bir firmadan mail ve içerikler eldeedilebiliyor. Talep edilebiliyor. Ama bir gmail asla kolay kolay  eldeedilemiyor. Çünkü böyle bir mevzu bizde var. Yani gerektiğinde z kurum, wahtsup gömrüşme yazışma kayıtlarına ulaşacak mı ? :D ... amaç nedir? seçim öncesi denetleme işleri : )  Syaıştay raporları ile bu akdar uğraşmıyorlar, neden ha bire çembere alacak adımlar atıyorlar ? sosyal medyada global hukuk çüğnendiğinde zaten gereklia dımlar atılıyor. Ama bizdeki hukuk farklı noktaya geldiği için dışarıda normal , ama ülkemizde anormal gösterilmeye çalışılıyor. Bu işlerin adımları bunlar belliki. ya bu işlere değil milletin ekonomık refağına yönelseniz eskisi gibi yüksek oy oranı alabilirsiniz. neden farklı çevirmelere yöneliyor kurumlar ? garip