E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiBSHEV: Pay alım fiyatı---

BSHEV: Pay alım fiyatı

BSHEV: Pay alım fiyatı
08 Ekim 2013 - 09:57 borsagundem.com

BSH Ev Aletleri hisselerinin %99,284'nün BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH Almanya'ya ait olması sebebiyle pay alım teklif fiyatını açıkladı

BSH Ev Aletleri hisselerinin %99,284'nün BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH Almanya'ya ait olması sebebiyle, Şirket hisselerinin borsa kotundan çıkarılması amacıyla Borsa İstanbul A.Ş.'ye başvuruda bulunulmasına ve kottan çıkma sürecinde Borsa İstanbul A.Ş., SPK ve diğer yasal merciler nezdinde gerekli başvuruları yapmak ve işlemleri yürütmek üzere İcra Kurulu'na yetki verilmesine karar verildiği ve Söz konusu İlke ve Esasların 6/B maddesinde öngörülen pay alım teklifi fiyatının tespitine ilişkin çalışmalar tamamlandıktan sonra SPK ve Borsa İstanbul A.Ş.'ye gerekli başvurular yapılacağı duyurulmuştu.
SPK İlke ve Esasları'nın 6/B-i maddesine çerçevesinde KPMG Akis Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. tarafından hazırlanan rapora göre 1 TL nominal değerli BSHEV hissesinin değerinin azami 83,40 TL, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. tarafından hazırlanan rapora göre ise azami 69,05 TL olduğu ve SPK İlke ve Esasları'nın 6/B-ii maddesine göre yapılan ön çalışmada asgari pay alım teklifi fiyatının 164,17 TL olduğu hesaplandığı bildirildi.
BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH pay alım teklifi işleminin 164,17 TL olarak belirlenen pay alım teklifi fiyatıyla gerçekleştirileceğini ekli Özel Durum Açıklamasıyla açıkladı.r. Ancak, pay alım teklifi fiyatı SPK'nın uygun görüşünden sonra kesinleşeceği bildirildi.
Kottan çıkma işlemleri SPK İlke ve Esaslar'ında belirtilen prosedüre uygun olarak yürütülmekte olduğu ve konuya ilişkin gelişmeler hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gerekli açıklamalar yapılacağı da açıklamalarla birlikte duyuruldu.
BSHEV hisse senetleri yüzde 3,97 primle 157 TL'den işlem görüyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)