E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBrunson tahliye mi olacak? Yabancılar hisse alıyor!---

Brunson tahliye mi olacak? Yabancılar hisse alıyor!

Brunson tahliye mi olacak? Yabancılar hisse alıyor!
10 Ekim 2018 - 09:30 borsagundem.com

Piyasaların odak noktası tutuklu bulunan ABD'li rahibin durumu oldu. Yabancı yatırımcılar ise karar öncesinde hisse almaya başladı

Enflasyon Tamam Yola Devam

Düne satıcılı bir seyirle başlangıç yapan borsa gün içerisinde borsa tabiriyle yatırımcılarına Testere piyasasını yaşattı. BIST 100 endeksi, güne yüksek başlayıp saat 14.30'da 95,536 seviyesine kadar geriledikten sonra %0.67 artışla 96,731 puandan kapattı. Bankacılık Endeksinin % 0.1 artmasına rağmen sanayi endeksi % 1.2 artışla endeksin yükselişini sürdürmesini sağladı. İkinci seans Amerikadan gelen alımların etkili olduğu görüldü. Rahip Brunson'un Cuma günü tahliyesi öncesi bu alımların devamı beklenebilir. Bu arada 17 Ağustos'tan beri borsada en büyük net alımı 1.0 milyar TL ile Citi Yatırım yaparken bu alımın 650 milyon TL’lik kısmının (35 milyon adet) THY hissesinde olması dikkat çekiyor.

Şirket haberlerinde iki haber daha dikkat çekiyor: Borsadaki spor kulüplerinden Fenerbahçe, % 250 bedelli sermaye artışına yarın başlıyor. 353 milyon TL artırımın 237 milyon TL'si Fenerbahçe tarafından karşılanırken kalan 116 milyon TL borsa yatırımcısından gelecek. PETKİM'in ortağı SOCAR tarafından yapılan Türkiye'nin yeni rafinerisi haftaya faaliyete başlayacak.

“Enflasyonla Topyekûn Mücadele” programı dün Bakan Albayrak ve diğer katılımcılar tarafından açıklandı. İlk olarak Bakan Albayrak, doğalgaz ve elektriğe yılbaşına kadar zam yapılmayacağını ve 407 ürüne %10 indirim yapılacağını bildirdi. BIM, MGROS, CRFSA dahil zincir marketlerde 50 üründe 2 ay boyunca %10 indirim, Et ve Süt kurumu 10 kalemde %10 indirim ve Bankaların yüksek faizli kredilerde %10 indirim uygulayacağını bildirmesi alınacak önlemlerin başta gelenleri arasında. Diğer indirim yapan firmaların detayını enflasyonlamucadele.org.tr sitesinden öğrenebilirsiniz. Bu vesileyle biz de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Borsa İstanbul'un ve SPK'nın yapacağı indirimleri direkt yatırımcılara yansıtabiliriz. Bu konuda gelişmeler olursa paylaşacağız.

Yeni güne başlarken, ABD 10 yıllık tahvillerinin 7 yılın zirvesinden azda olsa geri çekilmesi ve 7 gündür satıcılı seyir izleyen Asya piyasalarının birazda olsa nefes alması, yurtiçi piyasalarda pozitif bir güne işaret etmektedir.

STRATEJI

Bankaların ardından sanayi ile yükseliş, endeksi 97 bin sınırına taşıdı. Önceki görülen nokta olan 100,000 hedeflenebilir. Stop 95.5 bin

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 400 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.3 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)