E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBrugge kolay lokma değil---

Brugge kolay lokma değil

Brugge kolay lokma değil
27 Şubat 2015 - 18:46 borsagundem.com

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda eşleştiği Club Brugge, bu sezon Avrupa'da oynadığı 12 maçta yenilmedi. Ligde zirveye, kupada finale çıktı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Belçika'nın Club Brugge takımıyla eşleşti. Siyah-beyazlılar, Club Brugge ile ilk maçı deplasmanda 12 Mart'ta oynayacak. İstanbul'daki rövanşın tarihi ise 19:03 yani 19 Mart'ta.

Club Brugge, Belçika'da normal sezonun bitimine 3 hafta kala Anderlecht'in bir puan önünde yer alıyor. Ancak Belçika'da normal sezonun bitiminin ardından ilk 6 takım, 10 haftalık bir şampiyonluk play-off'u oynuyor. Club Brugge ligdeki son maçını Beşiktaş'ı ağırladıktan hemen sonra 14 Mart'ta Westerlo deplasmanında oynayacak.

BRUGGE BU SEZON HİÇ KAYBETTİ

Club Brugge geçen sezonu 3. tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Danimarka'nın Brondby takımını 3-0 ve 2-0'lık sonuçlarla eleyen mavi-siyahlılar ardından da İsviçre'den Grasshoppers'ı 2-1 ve 1-0'lık sonuçla saf dışı bıraktı.

GRUP MAÇLARINDA 12 PUAN TOPLADI

Club Brugge, gruplarda Torino, HJK Helsinki ve Kopenhag'la aynı grupta yer aldı. Belçika ekibi 3 galibiyet, 3 beraberlikle 12 puan toplayarak son 32 takım arasına adını yazdırdı. 

SON 32 TURUNDA AALBORG'U ELEDİLER

Brugge, son 32 turunda ise Danimarka'nın Aalborg ekibini 3-1 ve 3-0'lık sonuçlarla eledi. Belçika ekibi bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 12 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi ve 9 galibiyet, 3 beraberlikle sahadan ayrıldı.

OĞUL OULARE TAKIMIN SİLAHI

Belçika ekibinde, bir dönem Fenerbahçe forması giyen Süleyman Oulare'nin 19 yaşındaki oğlu Obbi (üstte), takımın son dönemde yükselen ismi. 1.94 boyundaki forvet, Aalborg ile Perşembe akşamı oynanan ve 3-0 biten UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde bir gol kaydetti. Brugge'de en tehlikeli isimlerden biri de 7 Avrupa Ligi maçında 5 gol atıp, 3 asist yapan 28 yaşındaki İsrailli orta saha oyuncusu Lior Refaleov.

38'LİK SİMONS'A DİKKAT

Belçika ekibinde 38 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusu Timmy Simons (üstte) bu sezon 6 gol kaydetti. Orta sahadan 5 golü bulunan Brezilyalı Felipe Gedoz, 4 gol atan 26 yaşındaki Belçikalı Vormer, 7'şer gol atan 29 yaşındaki De Sutter ve 22 yaşındaki Kolombiyalı Izquierdo takımın diğer silahları.

10 YILDIR ŞAMPİYON OLAMADI

Club Brugge tarihinde en son 2004-05 yılında olmak üzere tarihinde 13 şampiyonluk yaşadı. Belçika ekibi, Avrupa Kupaları'nda ise 1970'lerde fırtına gibi esti. 1977-78'de şampiyonlar ligi'nde, 1975-76'da UEFA Avrupa Ligi'nde final oynadı. Brugge, Avrupa'da en iyi derecesini 1994-95'te UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynayarak yaptı.

EFSANE PREUD'HOMME

Club Brugge'ü Belçika'nın efsane kalecilerinden Michel Preud'homme (üstte) çalıştırıyor. Daha önce Belçika'da Standard Liege, Gent, Hollanda'da Twente ve Suudi Arabistan'da Al Shabab takımlarını çalıştıran 56 yaşındaki teknik direktör, 19 Eylül 2013'te Club Brugge takımının başına geçti. Takımı bu sezon 22 Mart'ta Anderlecht ile oynanacak Belçika Kupası finaline çıkarttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)