E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBritish Steel için bir Türk şirket teklif verdi---

British Steel için bir Türk şirket teklif verdi

British Steel için bir Türk şirket teklif verdi
22 Temmuz 2019 - 10:01 borsagundem.com

Yabancı basında bir Türk şirketin iflasla karşı karşıya olan British Steel için teklif sunduğu öne sürüldü.

BORSAGUNDEM.COM

Çinli şirket olan Jingye Group, İngiltere’nin en büyük ikinci çelik üreticisi British Steel’in satın alımına ilişkin teklifte bulunmuştu. Çelik üretim faaliyetlerinin yanı sıra otel ve ilaç sektöründe de var olan şirket, Financial Times’a satın alım teklifini geri çektiklerini söyledi.

Geri çekilmenin, potansiyel alıcılarla görüşmek üzere son haftalarda Çin, Hindistan ve Türkiye'ye giden Ticaret, Enerji ve Sanayi Stratejisi Devlet Sekreteri olarak görev yapan Greg Clark için bir hayal kırıklığı olacak.

Bakanlar ve sendikalar, British Steel’in ABD-Çin ticaret savaşının etkileri ile mücadele eden bir sektörde hayatta kalmak için tek şansı olduğunu öne sürerek satılmasını istiyor.

British Steel, 5000 kişilik işgücünün var olduğu Lincolnshire'deki büyük Scunthorpe çelik tesislerine ek olarak, kuzey İngiltere ve Avrupa’nın birçok yerinde küçük fabrikalar işletmekte ve üretimleri demir hattı ve inşaat kirişlerinden oluşmaktadır.

Endişeler, bu küçük fabrikaları kademeli olarak satılıp, Scunthorpe'un kapanmaya yol açılması yönündedir.

TÜRK ŞİRKETTEN TEKLİF GELDİ

İki kişiden edinilen bilgiye göre British Steel için bir başka teklif Türk şirketinden geldi.

Zorunlu satışı denetleyen mahkeme tarafından görevlendirilen resmi tasfiye memuru, bireysel teklif sahipleri hakkında yorum yapmaktan kaçındı, ancak bazı partilerin British Steel’in tamamının satışı konusundaki düşüncelerini teyit ettiklerini söyledi.

“Bu teklifler durum tespiti yapılmasına tabidir. İşin karmaşıklığı nedeniyle, bir işlemin tamamlanmasının biraz zaman almasını bekliyorum. Bu süreç devam ederken British Steel, ticarete ve tedariğe devam ediyor. ”

İflas sürecinin masrafları hükümet tarafından karşılanıyor. Bu hafta başbakanlığa aday olan Boris Johnson, başarılı olursa, alıcı bulunana kadar bu desteği sürdürme sözü verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)