E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBrezilya'yı bekleyen yeni ekonomik riskler---

Brezilya'yı bekleyen yeni ekonomik riskler

Brezilya'yı bekleyen yeni ekonomik riskler
05 Mart 2022 - 08:33 borsagundem.com

Brezilya 2021 yılının son çeyreğinde resesyondan çıktı fakat düşük büyüme oranı ve yüksek enflasyon Latin Amerika'nın en büyük ekonomisini zorlamaya devam edecek.

Ulusal istatistik ofisi IBGE'nin açıkladığı verilere göre, Brezilya'nın gayri safi yurtiçi hasıla ekim, kasım ve aralık aylarında yüzde 0,5 oranında büyüyerek önceki iki çeyrekte görülen yüzde 0,3 ve yüzde 0,1'lik daralmadan çıkmış oldu. Böylece ekonomi yılın tamamında yüzde 4,6 büyümüş oldu.

Uzmanlar ekim ayında devlet başkanlığı seçimleri yapılacak olan ülkede, hem iç hem dış faktörlerin ekonomi üzerindeki olumsuz baskısını sürdüreceğini düşünüyor.

Dördüncü çeyrekteki büyümede en büyük katkı tarım sektöründen gelirken, yaklaşık son yüzyılın en büyük kuraklığının yaşandığı ülkede bunun kalıcı olmaması bekleniyor.

Brezilya merkez bankasının yaptırdığı anketlerde yıl sonu büyüme beklentisi yüzde 0,3 olarak çıkıyor. Öte yandan enflasyon da geçen yıl yüzde 10,06'ya yükselerek yüzde 3,5'luk hedefin üzerinde gerçekleşti.
(Euronews)

Fitch: Jeopolitik gerginlik Avrupa gaz piyasasında daralmayı artırıyor

Toyota'dan küresel daralma tahmini 

Borsa yatırımcıları için resesyonlar fırsat mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)