E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBrezilya'nın Neymar'ı var---

Brezilya'nın Neymar'ı var

Brezilya'nın Neymar'ı var
13 Haziran 2014 - 01:10 borsagundem.com

Dünya Kupası açılış maçında Hırvatistan önünde Marcelo'nun kendi kalesine attığı golle sarsılan Brezilya Neymar (2) ve Oscar ile galibiyeti yakaladı

FIFA’nın en büyük futbol organizasyonu Dünya Kupası, Sao Paulo Arena’da başladı. Ev sahibi Brezilya, Hırvatistan’ı Neymar ve Oscar’ın golleriyle 3-1 mağlup etti.

Kupa tarihinin 5 yıldızlı ülkesi Brezilya, geçtiğimiz yıl Konfederasyon Kupası’nda elde ettiği zaferin özgüveniyle kupaya giriş yaptı. Ancak Hırvatistan’ın özellikle Olic ve Perisic ile yaptığı hızlı hücumları endişelendirdi. En önemli golcüsü Mario Mandzukic’in cezası sebebiyle kaçırdığı galada Marcelo misafire jest yaparcasına 11. dakikada kendi kalesini buldu. Defans-orta saha kurgusuna güvenen Scolari’ye kariyerindeki en ciddi sınavını veren Niko Kovac, Modric-Rakitic-Kovacic üçlüsüyle panzehir uygulamak istedi. Ancak 14. dakikada kaleyi yoklayan Oscar gecenin ilk sinyallerini verir gibiydi. 20. dakikada bu kez Paulinho etkili gelince, Kovac’ın taktik anlayışı da zedelenmeye başladı. Hırvatların kalabalık orta saha planının tutmadığı 29. dakikada belgelendi. Hücuma çıkarken kaybedilen topta Neymar, enfes bir gol kaydetti.

KOVAC'IN HAMLESİ TUTMADI

İkinci yarıya farklı bir yapıyla çıkıp takımının geride sakin kalmasını isteyen Niko Kovac, 61. dakikada da Brozovic’i oyuna alarak orta sahada bir denge kurmak istedi. Fakat 69’da beklenmedik penaltı hesapları yeniden bozdu. Pletikosa’nın çabaları yetmeyince Neymar, 71’de sevinmeye başladı. Bu dakikadan sonra kontrolü eline geçiren Sambacılar, oyunu rolantiye almak isteseler de bir kez daha Kovac’ın satranç hamlesini anımsatan müdahalesiyle karşılaştı. 78’de Rebic-Jelavic değişikliği özellikle son 10 dakikada Julio Cesar’ın kalesinde kabuslar yaşattı. Hatta 90. dakikada ‘kedi’ lakabını hatırlayan Julio Cesar bir nevi Oscar’a asist yaptı. 22 yaşındaki Oscar da tabela 90+1’i gösterdiğinde müthiş bir vuruşla ülkesinin iddiasını ortaya koydu.

‘Çizgi’ başlangıcı

Brezilya ile Hırvatistan arasında oynanan maçta gol çizgisi teknolojisi kullandı. Dünya Kupaları tarihinde ilk kez uygulanan teknoloji yayıncı kuruluş tarafından sık sık ekrana getirildi. Öte yandan hakem Yuichi Nishimura, ilk kez faul pozisyonlarında sprey uygulamasına gitti.

Şanssız ilk gol

Dünya Kupası’nın ilk golünde ev sahibi Brezilya şanssızlık yaşadı. Karşılaşmanın 11. dakikasında Ivica Olic’in soldan ortaladığı topta araya girmeye çalışan Marcelo topu kendi filelerine yolladı. Bu gol aynı zamanda Sambacıların kupa tarihinde kendi kalelerine attıkları ilk gol oldu.

Statta ışık problemi

Turnuvanın açılış maçının yapıldığı Sao Paulo Arena’da elektrik problemi meydana geldi. Stadın bir bölümünde ortaya çıkan sıkıntı nedeniyle mücadelenin 16. dakikasında ışık sorunu yaşandı. Ancak maç gündüz saatinde oynandığı için futbolu etkileyen bir sıkıntı oluşmadı.



GÜNÜN PROGRAMI
19:00 / Meksika - Kamerun
22:00 / İspanya - Hollanda
01:00 / Şili - Avustralya

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)