E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBrezilya'da Sağlık Bakanı Teich istifa etti---

Brezilya'da Sağlık Bakanı Teich istifa etti

Brezilya'da Sağlık Bakanı Teich istifa etti
15 Mayıs 2020 - 23:01 borsagundem.com

Brezilya'da yaklaşık bir ay önce göreve başlayan Sağlık Bakanı Nelson Teich istifa etti.

Brezilya basınında yer alan haberlere göre, Sağlık Bakanı Teich, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını konusunda yaşadığı anlaşmazlıktan dolayı görevini bıraktı.

Bolsonaro'nun Kovid-19 tedavilerinde uygulanması için klorokin ilacı kullanım protokolünde değişiklik yapmasını istemesine Teich, bunun bilimsel bir dayanağı olmadığı gerekçesiyle karşı çıkmıştı.

Teich'in istifasında etkili olan diğer faktörün ise, Bolsonaro'nun ekonominin ön planda tutulmasına yönelik baskıları olduğu öne sürüldü.

Ülkede hızla artan vaka ve ölü sayıları nedeniyle genel karantina uygulamasından yana olan Teich, bu konuda Bolsonaro ile anlaşmazlıklar yaşıyordu.

Bolsonaro, Henrique Mandetta'yı görevden almıştı

Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, Kovid-19 salgınıyla mücadelede anlaşamadığı eski Sağlık Bakanı Henrique Mandetta'yı 16 Nisan'da görevden almıştı.

Salgını küçümseyen ve Kovid-19 tedavisinde henüz onaylanmamış ilaçların kullanılmasını tavsiye eden Bolsonaro, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) salgına karşı uyarılarının göz önüne alınmasını savunan Mandetta ile anlaşamamıştı.

Latin Amerika'da Kovid-19 salgınında merkez ülke haline gelen Brezilya'da 208 binden fazla kişiye bulaşan virüs yüzünden 14 bin 267 kişi hayatını kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa16 Mayıs 2020 12:21

    adamlarda omurga var kendine yaptırılmak istenen şey yanlışsa basıyorlar istifayı. ya burada ki omurgazsılar ? ver makamı at önüne istediğini yaptır...

  • Erö g.16 Mayıs 2020 03:16

    BUGÜN İTIBARI ILE BREZİLYADA TOPLAM 14,817 ÖLÜMLÜ VAKA OLMUŞ OLSA DA HAZİRAN SONUNA KADAR ÖLÜMLÜ VAKA SAYISI 200 BİN CİVARINA ULAŞIR yıl sonuna kadar 1,000,000 BİR milyonu geçer

  • fatih16 Mayıs 2020 12:19

    valla bravo müneccim başı...

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Mayıs 2020 00:58

    asıl kabadayılık yapan devlet başkanları istifa etmeli idi.bu adamın ne sucu var.aman canım brezilyanın nufusu 200 milyonnun üzerinde 20-50 milyon ölse ne olacak.

  • Okie Dokie15 Mayıs 2020 23:54

    Mr Husbanda da istifa etmeli. Hala yurtdışından virüs ithal ediyoruz.