E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBrezilya Lideri Bolsonaro'nun maske savaşı---

Brezilya Lideri Bolsonaro'nun maske savaşı

Brezilya Lideri Bolsonaro'nun maske savaşı
26 Haziran 2020 - 21:31 borsagundem.com

Brezilya’da hükümet Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’ya kamusal alanda maske takma zorunluluğu getiren karara itiraz ederek, temyize götürdü.

Brezilya’da geçtiğimiz günlerde korona virüs salgınını "küçük bir grip" olarak nitelendiren Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya mahkeme tarafından maske takma zorunluluğu getirilmişti. Hükümet, bugün Bolsonaro’ya getirilen maske takma zorunluluğuna itiraz ederek, Savunma Genel Birliği (AGU) aracılığı ile temyize götürdü.

AGU, tarafından yapılan açıklamada Başkan Bolsonaro’nun durumunun da diğer vatandaşlarla aynı şekilde ele alınması gerektiği hatırlatıldı. AGU, bu durumun başkana karşı negatif ayrımcılık olacağı iddiasında bulundu.

Başkent Brasilia Federal Bölgesi’nde çıkarılan yasa gereği, kamusal alanlarda maske takılması zorunlu tutuluyor. Hükümet, ise Bolsonaro’nun 30 Nisan'dan bu yana Federal Bölge'de uygulanan kurallara tabi olması nedeniyle mahkemenin aldığı maske takma kararının gerekli olmadığını savunuyor. Başkent bölgesinde maske takmayana 2 bin Real (387 Dolar) para cezası kesiliyor.

Öte yandan Brezilya’da toplam korona virüs vaka sayısı 1 milyon 228 bin 114’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 54 bin 971’e yükseldi. Brezilya, dünyada Koronavirüs nedeni ile en fazla can kaybının yaşandığı ikinci ülke konumunda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet27 Haziran 2020 00:31

    Sığır hemde katıksız, saf olanından

  • belirsizlik26 Haziran 2020 23:17

    Brezilya Amerikancı bu dangalağı umut diye seçti ama önceki halkçı başkanı çok ararlar.

  • İsyan26 Haziran 2020 22:38

    Başkan kendine bir fetö yarat!20yıl banko iktidar sen olursun!dini siyasete alet edersen tadından yenmez! EFT işlemlerinizide sizde muz kutusu meşhur siz muz kutusu ile işlem yapın,devlete ait tüm varlıkları satın zaten hepsi zarar yapıyordur...yenyegeyede iyisinden bir çanta çok şık olur !400 bin dolarlıklardan alın 50dolarlık fakir işi!

  • seç26 Haziran 2020 22:26

    seçim olsa bu adam kaybeder