E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrezilya borsası uçak kazasıyla düştü---

Brezilya borsası uçak kazasıyla düştü

Brezilya borsası uçak kazasıyla düştü
14 Ağustos 2014 - 08:55 borsagundem.com

Brezilya'da Ekim ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylarından Eduardo Campos uçak kazasında hayatını kaybetti

Brezilya'da Ekim ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylarından Eduardo Campos uçak kazasında hayatını kaybetti. Campos ve ekibini taşıyan özel uçağın kıyı kenti Santos'a inişe geçtiği sırada kötü hava koşulları nedeniyle bir yerleşim merkezi üzerinde düştüğü açıklandı. Sao Paulo itfaiye yetkilileri, uçakta bulunan yedi kişiden kurtulan olmadığını bildirdi. Haberin duyulmasıyla Brezilya borsası Bovespa yüzde 2'ye yakın değer kaybetti. Ülkenin en umut veren genç politikacıları arasında sayılan 49 yaşındaki Campos piyasa ekonomisini destekleyen bir siyasetçiydi. Anketlere göre Campos şimdiki başkan Dilma Rousseff'in ardında üçüncü sırada yer alıyordu. Analistlere göre Campos'un ölümü, Rousseff'in ikinci turda kazanma ihtimalini zora sokabilir. Brezilya seçim yasalarınagöre Campos'un müttefiki olan ünlü çevreci Marina Silva, Campos'un yerine yarışa girebiliyor. Silva ülkede Campos'tan daha fazla tanınan ve sevilen bir isim.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)