E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBrezilya borsası kripto para işlemlerine hazırlanıyor---

Brezilya borsası kripto para işlemlerine hazırlanıyor

Brezilya borsası kripto para işlemlerine hazırlanıyor
14 Aralık 2021 - 15:30 borsagundem.com

Brezilya Menkul Kıymetler Borsası B3, 2022 yılında kripto para işlemlerini başlatmayı planlıyor

BORSAGUNDEM.COM

Bankaların yanı sıra borsalarda kripto paralarla ilgil önemli adımlar atmaya başladı. Brezilya'nın Sao Paulo merkezli borsası B3, gelecek yıl kripto para piyasasına girme niyetini açıkladı. Borsa ayrıca kripto ile ilgili bir borsa yatırım fonu (ETF) başlatmayı bekliyor, ancak potansiyel ETF'nin kopyalayacağı endeksi henüz oluşturmadı.

B3 başkanı Gilson Finkelsztain tarafından yapılan bir sunumda şirket, varlık tokenizasyonu, dijital varlık saklama ve hizmet olarak kripto alanlarını keşfedeceğini ve tezgah üstü (OTC) ticareti kolaylaştıracak hizmetleri değerlendireceğini söyledi.

Finkelsztain, borsa operatörünün bir kripto borsası olmayı değil, sadece kripto tüccarlarına hizmet sağlamayı planladığını söyledi.

Ekim ayında Brezilya Merkez Bankası, B3'ün dijital bir gerçek olan merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) akıllı sözleşme sistemi için blok zinciri lideri olarak çalışabileceğini açıklamıştı.

Bugüne kadar toplam beş Brezilya ETF'si başlatıldı ve bunlardan üçü kripto varlık yöneticisi Hashdex tarafından yönetiliyor.

İran'ın kripto parası yakında piyasada

 

Zayıf görünüme rağmen kripto yatırımlar tam gaz devam etti

 

Rusya Merkez Bankası'ndan kripto para kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)