E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrezilya 10 yıldan sonra ilk kez rezervlerinden dolar satıyor---

Brezilya 10 yıldan sonra ilk kez rezervlerinden dolar satıyor

Brezilya 10 yıldan sonra ilk kez rezervlerinden dolar satıyor
15 Ağustos 2019 - 09:58 borsagundem.com

Brezilya Merkez Bankası para birimi Real'de yaşanan değer kaybından dolayı 10 yıldan sonra ilk kez dolar satacağını duyurdu.

Brezilya Merkez Bankası, Brezilya para birimi Real’de yaşanan sert değer kaybından dolayı 10 yıldan sonra ilk kez dolar satacağını duyurdu.  

Politika yapıcıları, yaptıkları açıklamada dolar satışının yanı sıra bankalar ters swap işlemleri ve Real’e vadeli işlem piyasasında müdahale etmek için kullandığı türev araçları da sunacaklarını duyurdu.

Banka, yatırımcılara, 69 milyar dolarlık stok Döviz takasında gevşeme stratejisinin bir parçası olarak iki seçenek arasından seçim yapmalarına izin verecek.

Politika yapıcılar açıklamada, Merkez Bankası’nın “döviz piyasasında işlem yapmak için mevcut enstrümanları daha iyi kullanmayı” planladığını belirtti.

Bu yeni strateji, küresel satış dalgası ve komşu Arjantin'de artan temerrüt endişeleri ortamında, Real'in dolar karşısında düşerek 4 seviyesini geçmesinin ardından geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)