E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBrexit oylaması ertelendi!---

Brexit oylaması ertelendi!

Brexit oylaması ertelendi!
19 Ekim 2019 - 17:07 borsagundem.com

İngiltere Parlamentosu, yeni Brexit anlaşması oylamasının ertelenmesine karar verdi.

İngiltere Parlamentosu, Başbakan Boris Johnson'ın Avrupa Birliği (AB) ile vardığı yeni Brexit anlaşması oylamasının ertelenmesine karar verdi. Başbakan Johnson, çalışmalarına devam edeceğini ve 31 Ekim'e kadar Avrupa Birliği'nden ayrılmaya çalışacaklarını söyledi.

İngiltere Parlamentosu, 37 yıl sonra ilk kez cumartesi günü toplanmıştı. Başbakan Boris Johnson, Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, milletvekillerine anlaşmayı onaylamaları çağrısı yapmıştı. "Ülkeyi birleştirmenin vakti geldi" diyen Johnson, anlaşmanın İngiltere'ye 31 Ekim'de AB'den ayrılma fırsatı verdiğini söylemişti. 

Johnson, Parlamento'nun Brexit Anlaşması'nı bugün oylamasını istedi. Ancak Avam Kamarası Başkanı John Bercow'ın kararıyla önce iktidardaki Muhafazakar Parti'den ihraç edilen milletvekili Oliver Letwin'in değişiklik önergesi oylandı. Önerge, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı Brexit için erteleme talep etmeye zorluyordu.

İngiltere Parlamentosu'nun 306'ya karşı 322 oyla kabul ettiği önerge uyarınca Brexit anlaşmasıyla ilgili oylama bugün yapılmayacak.

DAHA ÖNCE ÜÇ KEZ REDDEDİLDİ

İngiltere Parlamentosu daha önce Brexit Anlaşması'nı 3 kez reddetmişti. İngiltere Brexit Bakanı Stephen Barclay ise AB'den ayrılmayı bir kez daha ertelemek istemediklerini söyledi. Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn ise son anlaşmanın, eski başbakan Theresa May'in vardığı anlaşmadan da kötü olduğunu belirterek reddedilmesini istedi. Corbyn, Brexit konusunda son sözü yeniden halkın söylemesi gerektiğini söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !!!20 Ekim 2019 11:12

    Cacık oldu bu iş, GBP DOWN

  • cayci20 Ekim 2019 01:15

    Oliver Letwin bir yahudidir nenesi ve dedesi canini  zor kurtarmis hitlerden. ukraynadan amarikaya kacmislar torunlari da simdi ingiltere de ortaligi karistirmakla ugrasiyor ah hitler ahh  yarim birakmissin isini bitirememissin 

  • İllaki Anlaşarak Brexit 19 Ekim 2019 19:00

    Bugün kü durum Pound için olumlu diye düşünüyorum çünkü Boris'in anlaşması reddedilmedi bugün, yapılan oylama *anlaşma reddedilirse "anlaşma olmadan çıkıyoruz" diyemesin Boris diye oy kararı çıktı.. Yani gelecek hafta yanlış değilse Salı günü Boris'in anlaşması oylanacak. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Kaçan Grup19 Ekim 2019 17:56

    pound şelale olur, tüh be

  • ..19 Ekim 2019 17:44

    ingilizler işini bilir

  • Osman19 Ekim 2019 17:39

    Endiseleniyoruz. Yazik yahu😎