E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
17 Ekim 2019 - 09:55 borsagundem.com

Brexit haberiyle satış yiyen BIST, Erdoğan-Pence görüşmesiyle kapanışa doğru artıya geçti. Endeks günü %0.81 oranında yükselişle 94.896 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’da Ekim ayı sert geçiyor. Eylül ayının son işlem gününü 105 bin bandının üzerinde tamamlayan endeks, dün itibariyle 94 bin sınırında kapanışı yaparak yaklaşık 11 bin puan geriledi.

ABD heyeti ile Türkiye arasındaki görüşme ve buradan çıkacak mesajlar yurt içi piyasalar üzerinde etkili olabilir. 

Yurt içinde gündem Suriye operasyonu olarak sıcaklığını korurken, küresel piyasalarda ticaret görüşmeleri, ABD’deki açıklanmaya devam eden şirket bilançoları, Asya’da Hong Kong gerginliği ve Avrupa’da yılan hikâyesine dönen Brexit konusu, fiyatlamalarda öne çıkıyor.

Hal böyleyken hem içeride hem dışarıda risk iştahı, bu sabah yatırımcıların “bekle-gör” stratejisini benimsemesinden ötürü nötr görünüyor. Gündem ki başlıkların ışığında gelecek haber akışı risk iştahının düzeyini belirleyerek yatırımcının pozisyon almasında etkili olacak.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul dünkü kapanıştan sadece 3 puan aşağıda güne 94.134 puandan yatayda başladı.

Avrupa borsaları karışık seyirde başladı

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 285,61 puan artarken, toplam işlem hacmi 1,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,43 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,23 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,82 ile ulaştırma, en çok gerileyen ise yüzde 0,55 ile iletişim oldu.

AB ve İngiltere Brexit’te anlaştı

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Borsa İstanbul, günün ilk yarısının büyük çoğunluğunda yataya yakın primli seyretti. AB ile İngiltere'nin Brexit'te anlaşması, İngiltere'nin AB'den kopma ihtimalini oldukça güçlendirdi. Bu durum piyasalara negatif yansıdı.BIST, Juncker'in "AB ile İngiltere Brexit'te anlaştı" açıklamasıyla düşüşe geçti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Uğur Küçük "Küresel ekonomi yavaşlarken 2020'de Türkiye'de büyüme hızlanacak. Türkiye 2019'u düşük çift haneli enflasyonla kapatacak" dedi.

Küresel ekonomi yavaşlarken Türkiye'de büyüme hızlanacak

Brexit haberiyle satış yiyen BIST, Erdoğan-Pence görüşmesiyle kapanışa doğru artıya geçti. Erdoğan-Pence görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdü. Bu görüşmenin ardından heyetlerarası görüşme başladı.

Erdoğan-Pence görüşmesi sona erdi


BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE KAPANDI

Juncker'in Brexit açıklamasıyla düşüş gösteren BIST, Erdoğan-Pence görüşmesiyle kapanışa doğru artıya geçti. Endeks günü %0.81 oranında yükselişle 94.896 puandan tamamladı. Hacim 5.3 milyar lirayı aşarak Ekim ayının ortalamasına göre düşük seyretti. Gözler ABD-Türkiye görüşmesinden çıkacak mesajlara çevrildi.

Günün önemli şirket haberleri 17/09/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 17/10/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 18:03 itibariyle 5.8605 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.8505 lira, en yüksek 5.8999 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5312 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1115 seviyesinde. Gram altın 281.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 15.66 seviyesinde.

Dolar düşüşe geçti


BORSA İSTANBUL 94 BİNDE TUTUNDU

Kapanışa doğru bankacılık endeksinin gün içi kaybettiklerinin büyük çoğunluğunu toplaması BIST100 endeksindeki düşüşü sınırlandırdı. Borsa İstanbul dün günü %1.18 oranında düşüşle 94.137 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul 94 binde tutundu


TRUMP’IN ERDOĞAN’A YAZDIĞI MEKTUP ORTAYA ÇIKTI

Fox sunucusu Trish Regan, ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı, 9 Ekim 2019 tarihini taşıyan mektubunu yayımladı.

Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektup ortaya çıktı

 

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ KOMİSYONU YAPTIRIM TASARISINI KABUL ETTİ

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu, Türkiye'nin başlattığı harekâtın sona ermesi için harekâtla ilişkilendirdiği Türk yetkililere ve savunma sanayii ile ilişkilendirilen bankalara yönelik yaptırım tasarısını kabul etti.

ABD Temsilciler Meclisi Komisyonu yaptırım tasarısını kabul etti

 

DEMİR: HER TÜRLÜ AMBARGOYA KARŞI TEDBİRİMİZ TAMAM

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Barış Pınarı Harekatı'nda büyük ölçüde yerli ve milli ürünleri kullanırken, savunma sanayisine yönelik ambargolar için alternatif kaynak ve yerli üretim konularında da tedbirler alındı.

Demir: Her türlü ambargoya karşı tedbirimiz tamam

 

ABD BORSALARI KONGRE'NİN HONG KONG YASASI SONRASI DÜŞÜŞLE KAPANDI

Temsilciler Meclisi'nin Hong Kong'daki protestoculara destek veren kararı ve Pekin'den gelen tepkiler ABD-Çin ticaret anlaşması umutlarını zayıflattı. Wall Street'in 3 ana endeksi de olumlu şirket bilançolarına rağmen gün sonunda ekside kaldı.

ABD borsaları Kongre'nin Hong Kong yasası sonrası düşüşle kapandı

 

ASYA BORSALARI KARIŞIK BİR SEYİR İZLEDİ

Asya’da hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi.

Asya borsaları karışık bir seyir izledi

 

MNUCHİN: ÇİN TİCARET ANLAŞMASI ÜZERİNDE HÂLÂ ÇALIŞILIYOR

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Çin yönetiminden daha fazla müzakere için bir davet gelmediğini ancak bir anlaşma için gayretlerin sürdüğünü söyledi.

Mnuchin: Çin ticaret anlaşması üzerinde hâlâ çalışılıyor

 

AVRUPA BORSALARI KARIŞIK SEYİRLE KAPANDI

Avrupa borsaları haftanın üçüncü işlem gününü karışık seyirle tamamladı.

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacasusu17 Ekim 2019 19:07

    Borsa seksenyedibine gelince parça lı alım yapmaya başlarım.daha yukarıdan tek lot almam.

  • Sefer 18 Ekim 2019 00:11

    Sabah 95 binde yakalarsan hemen al

  • şenol17 Ekim 2019 16:09

    kime sorsam nakite gheçmiş 85 bini bekliyor. neden düşürmüyorlar derseniz yerli çıkınca yabancı düşürmüyor gelmemizi bekliyor.

  • şenol17 Ekim 2019 19:16

    ne dedim herkes nakite geçince kaldırdılar borsayı çektiler yatırımcıyı. yarın basarlar

  • Huseyin TS17 Ekim 2019 16:06

    Ne borsaymis yel esse nem kapiyor bu gidisle turkiye borsasi iflas edecek

  • apollo17 Ekim 2019 16:05

    yok ya olurmu nasıl düşer açığa satış yasaklandı kim düşürüyor borsayı her gün tavan olacaktı açık yasaklanınca işc nin altında 1000 lot alıcı var...

  • vatandaş17 Ekim 2019 17:10

    kaş yapalım derken göz çıkarmak böyle oluyor. dolar artmasın diye swap faizlerini artırınca yabancı borsadan çıkmıştı. şimdi de açığa satışı yasaklayınca borsa düşmeyecek zannediliyor.

  • Okie Dokie17 Ekim 2019 10:12

    Yatay gidiyor borsa tıpkı bir yengeç gibi ürkek bir yılan gibi sinsi.

  • Necdet17 Ekim 2019 11:13

    Başkan ne kullanıyon ya bu kafaya erişmek için formülü sat zengin ol borsayla filan uğraşma

  • Pala17 Ekim 2019 10:09

    Yerli yatırımcı altına yöneldi yine