E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrolün varili 78 dolara yaklaştı---

Brent petrolün varili 78 dolara yaklaştı

Brent petrolün varili 78 dolara yaklaştı
10 Mayıs 2018 - 00:15 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekileceklerini açıklamasının ardından yükselişini sürdüren petrol fiyatları yüzde 3'ün üzerinde artış gösterdi. Brent petrolün varil fiyatı 77.42 dolardan işlem gördü

ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesini İran nükleer anlaşmasından çekeceğini açıklamasının ardından, küresel piyasada petrol fiyatları bugün yüzde 3'ün üzerinde artış gösterdi.

Dünya genelinde en yaygın olarak kullanılan Londra Brent türü ham petrolün varil fiyatı dünü 74,85 dolardan kapamasının ardından bugün 77,42 dolara kadar yükselerek yüzde 3,4 artış kaydetti.

ABD'nin Batı Teksas (WTI) türü ham petrolünün varil fiyatı da dünü 69,06 dolardan kapattıktan sonra bugün 71,34 dolara kadar tırmanarak yüzde 3,3 prim yaptı.

Uzmanlar, ABD'nin İran üzerindeki yaptırımların 4 Kasım'dan itibaren tamamen yürürlüğe gireceğine dikkati çekerek, ülkenin petrol endüstrisinin, yatırımlarının, üretiminin ve ihracatının olumsuz etkileneceğini vurguladı.

Ayrıca, bugün açıklanan verilere göre, ABD'nin haftalık ham petrol ve benzin stoklarındaki düşüşün piyasa beklentisinin üzerinde geldiğine işaret eden uzmanlar, bunun da petrol fiyatlarının günlük artışında rol oynadığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin10 Mayıs 2018 09:08

    fosil yakıtlar bitene kadar kullanılacak. elektrikli arabalar saki havayla şarj olacak. benzin mazot araçlarda direkt kullanılmasa bile bunlardan üretilecekenerji ile şarj olacaklar. oyüzden petrolün alternatifi yok

  • Kuddisi10 Mayıs 2018 04:27

    Son çırpınışları elektrikli arabalar her gün hızla artıyor.hibritler sonra full elektrikliler çıktıkça fosil yakıtlar yeryüzüne çıkmamak üzere terkedilecektir.Şu anda elektrikli arabalar 150 bin tl civarında 10 yılda kendini amorti ediyor bedavaya geliyor.yani 75 bin tl ye fosil tüketen sonunda hurda olacak araca para bağlamayın derim son karar sizin.