E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrolün varil fiyatı 110 doları aştı---

Brent petrolün varil fiyatı 110 doları aştı

Brent petrolün varil fiyatı 110 doları aştı
02 Mart 2022 - 00:45 borsagundem.com

Brent petrolün varili, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak uluslararası piyasalarda 110.73 dolardan işlem görüyor

Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgale girişmesiyle başlayan savaş tüm hızıyla devam ederken emtia fiyatları da dur durak bilmiyor. Brent petrolün varili 110 doları aştı. 

Önceki gün kapanışta 97,97 dolardan işlem gören Brent petrolün varili, dün saat 19.51 itibarıyla kapanışa göre yüzde 8,8 artışla 106,60 dolara yükseldi. Gece yarısında ise Brent petrolün varil fiyatı 107.44 dolara ulaştı. Saat 05.00 itibariyle ise Brent petrolün varil fiyatı 110.73 dolara ulaştı. Böylece, Brent petrolde temmuz 2014'ten bu yana en yüksek seviye görüldü.

Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 99,86 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarındaki yükselişte, Rusya - Ukrayna savaşıyla artan jeopolitik riskler ve iki ülke arasında dün yapılan müzakerelerde ateşkese dair istenilen sonucun çıkmaması etkili oldu.

Ayrıca, batı ülkelerinin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları ve Rusya'dan gelecek olası karşı yaptırımların arz tedarikini sekteye uğratacağı endişeleri de fiyatları yükseltti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun nisan ayına yönelik üretim politikasını belirleyeceği yarınki toplantısı öncesi piyasalarda oluşan belirsizlik de fiyatların yukarı yönlü hareketini destekliyor.

Uzmanlar, hedeflenen üretim kotalarına ulaşamayan OPEC+ ülkelerinin artan petrol fiyatları ve Ukrayna gerilimi karşısında üretim artışı yapabileceğini tahmin ediyor.

Öte yandan, Uluslararası Enerji Ajansına üye 31 ülke, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle küresel petrol piyasalarına tedarik sıkıntısı yaşanmayacağına yönelik güvence vermek amacıyla acil durum rezervlerinden 60 milyon varil petrolü kullanıma açma konusunda anlaştı.

Petrol fiyatları yükseliyor

 

Petrol yeniden 105 dolara fırladı

 

Petrol 125 doları görür mü?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)