E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBrent petrolde aşağı yönlü trend değişecek mi---

Brent petrolde aşağı yönlü trend değişecek mi

Brent petrolde aşağı yönlü trend değişecek mi
17 Ekim 2019 - 10:57 borsagundem.com

Euro bölgesindeki daralmaya bağlı olarak petrol fiyatlarını da aşağı yönlü baskılayacak unsurlar arasında yer alıyor. Petrolde aşağı yönlü trendin sürüp sürmeyeceğine Alan Yatırım cevap verdi.

Geçtiğimiz hafta Washington’da gerçekleştirilen ABD-Çin ticaret müzakerelerinde birinci faz anlaşmanın temelleri atılmış olmasına rağmen, detayların net olmaması belirsizliği artırdı. Çin’in ABD başkanlık seçimleri öncesinde kalıcı bir anlaşmaya olan mesafeli yaklaşımı piyasalar tarafından az çok tahmin ediliyordu. Nitekim Çinli yetkililer 50 milyar USD tarım ürünü ithalatını diplomatik bir koz olarak kullanıp, ABD’den tariflerin kaldırılmasını talep ettiler. Müzakerlerde üzerine çalışılacak ve belgelendirilecek birçok detayın olması gelecek ay Şili’de gerçekleştirilecek Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği zirvesinde nihai anlaşmanın imzalanma ihtimalini düşürüyor. ABD Temsilciler Meclisi’nin Hong Kong’daki protestolarına destek olarak İnsan Hakları ve Demokrasi Yasası taslağını kabul etmesi Çin ile ilişkilerin yeniden gerilmesine yol açtı. ABD ve Çin hattında durum böyle iken, küresel büyüme ve petrol talebine aşağı yönlü baskı uygulayan Brexit düğümü henüz çözülebilmiş değil. 31 Ekim 2019 tarihinde İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılması beklenirken, anlaşmasız Brexit’e yönelik haberler yoğunlaşmaya başladı. İngiliz yetkililerin anlaşmalı Brexit ihtimalini düşük görmesi ve AB’nin verdiği mühletin doluyor olması, Euro bölgesindeki daralmaya bağlı olarak petrol fiyatlarını da aşağı yönlü baskılayacak unsurlar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz ay Saudi Aramco’nun petrol rafinerisine düzenlenen İHA saldırısı sonrasında petrol fiyatları kısa süre içerisinde tedarik zincirinin aksayacağı beklentileriyle değer kazanmıştı.Petrol fiyatlarını kısa ve orta vadede arz miktarı belirleyecekken, uzun vadede ise fiyatlar üzerinde talep belirleyici oluyor.

Brent petrolde aşağı yönlü trend değişecek mi

Global yatırım bankalarının piyasa analistlerine göre petrol fiyatlarının denge noktası 60-70$ bandı aralığında bulunuyor. Bu aralığın dışına çıkıldığında OPEC ülkeleri veya ABD’den bir tarafın olumsuz etkilendiği öne sürülüyor.

Petrol fiyatlarının… analizin tamamı ve Brent Petrol fiyatlarına yönelik öngörülerimiz için tıklayınız

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)