E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrol yükselişte---

Brent petrol yükselişte

Brent petrol yükselişte
16 Aralık 2013 - 08:20 borsagundem.com

Brent petrol, Libyalı isyancılarla hükümetin doğudaki 3 petrol tesisi konusunda anlaşamaması üzerine yükselişe geçti

Brent petrol, Libyalı isyancıların doğudaki üç petrol tesisini hükümetin kontrolüne bırakmayı reddetmesinden sonra Ekim'den beri en büyük haftalık kaybından sonra yükselişe geçti.

Vadeliler yüzde 0.7 kadar arttı. Temmuz'dan beri kapalı olan tesislerin açılacağı spekülasyonlarıyla Brent petrol geçen hafta yüzde 2.5 kayıp yaşamıştı. Libyalı isyancı lideri İbrahim Al Jedran, dünkü basın toplantısında hükümetin şartlarını reddetmesinin ardından Es Sider, Ras Lanuf ve Zueitina tesislerinin kapalı kalacağını söyledi. Afrika'nın en büyük rezervlerinin sahibi olan ülkedeki üretim, geçen ay 2011'den beri en düşük seviye olan 210,000 varile kadar geriledi.

Tesislerin kapalı kalmasının Brent fiyatları için "kısa vadede olumlu" olduğunu söyleyen Sidney merkezli CMC Markets'in stratejisti Michael McCarthy, "Libya'dan gelen haberler biraz hıçkırık gibi. Yatırımcıların tepki verdiğini görüyoruz." diye ekledi.

Bugün vadesi dolacak olan Ocak vadeli Brent petrol Londra merkezli ICE Futures Europe'da 73 sent kadar yükselerek varil başına 109.56 dolara çıktı. Şubat vadeli kontrat 40 sent artışla Singapur saatiyle 13:24'te 108.72 doları buldu.

Ocak vadeli Batı Teksas (WTI) petrolü 26 sent düşüşle Nymex'te 96.34 dolara geriledi. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 16 altında seyretti. Brent petrol ile WTI arasındaki fark 13 Aralık'taki 12.35 dolardan, bugün 12.90 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)