E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrainard: Ekonomi kısa vadede güçlü ancak belirsizlikler sürüyor---

Brainard: Ekonomi kısa vadede güçlü ancak belirsizlikler sürüyor

Brainard: Ekonomi kısa vadede güçlü ancak belirsizlikler sürüyor
27 Kasım 2019 - 08:33 borsagundem.com

Fed Guvernörü Brainard, ABD ekonomisinin kısa vadeli görünümünün güçlü olduğunu, ancak ticaret belirsizliği ve zayıf küresel büyümenin sürdüğünü kaydetti

Fed Guvernörü Lael Brainard, ABD ekonomisinin kısa vadeli görünümü için olumlu bir tablo çizerken, düşük faiz ve durgun enflasyon döneminde para politikasının yönetiminde uzun vadeli değişikliklere gidilmesini savundu.

Brainard, Salı günü New York'ta yaptığı konuşmada, "Ekonominin önümüzdeki yıl, güçlü tüketici harcamaları ve sağlıklı istihdam piyasasının desteği ile, ticaret anlaşmazlığıona ilişkin süregelen belirsizlik ve hayalkırıklığı yaratan dış büyümeye  potansiyelinin ılımlı bir şekilde üzerinde bir hızda büyümesi için iyi nedenler var" dedi.

Brainard, aşağı yönlü riskler sürerken, Fed'in bu yıl üç kez faiz indirimi yoluyla tepki vererek "önemli bir adım" attığını kaydetti ve bu indirimlerin tam etkilerinin görülmesinin zaman alacağını sözlerine ekledi.

Brainard, "Ekonomik görünümde beni uygun para politikasının izleyeceği yolu yeniden değerlendirmeye yöneltebilecek somut bir değişikliğe ilişkin işaretler için verileri dikkatli bir biçimde izleyeceğim," dedi ve bu açıklama, Brainard'ın para politikasını bir süre değiştirmeme konusuna rahat olduğunun bir işareti olarak değerlendirilebilir.

Enflasyonun yüzde 2 hedefine çıkarılmasına ilişkin bir soru üzerine, Brainard, "esnek enflasyon ortalaması" olarak adlandırdığı bir öneride bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)