E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrainard: Düşük enflasyon büyük risk, reçete faiz indirimi---

Brainard: Düşük enflasyon büyük risk, reçete faiz indirimi

Brainard: Düşük enflasyon büyük risk, reçete faiz indirimi
12 Temmuz 2019 - 07:31 borsagundem.com

Düşük enflasyon riskinin sürdüğünü belirten Fed Yönetim Kurulu üyesi Brainard, Fed'in ekonomiye faiz indirimleri ile etkin şekilde destek olmasının zorlayacağını vurguladı

Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, zayıf enflasyon, ticarette ve global ekonomideki belirsizlikten kaynaklı risklere karşı korunma için bir faiz indirimini desteklediğinin sinyalini verdi.

Brainard, enflasyonun Fed'in yüzde 2 olan hedefinin altında çok uzun süre kalmasına izin vermenin gelecekte enflasyon beklelişlerinin daha düşük olmasına yol açacağını ve ihtiyaç olduğunda Fed'in ekonomiye faiz indirimleri ile etkin şekilde destek olmasının zorlayacağını vurguladı.

"Enflasyonun zayıf tarafta olduğu bir zamanda aşağıyönlü riskleri dikkate almak risk yönetiminin temel prensibidir" diye konuşan Brainard, politikada izlenecek patikanın veriler ve risklerin değerlendirilmesi
ile belirlenmesiyle belirlenmesi yolunda ilerleyeceklerini vurguladı.

Aşağı yönlü risklerin gerçekleşmesi halinde ekonomik aktivite üzerinde baskı oluşacağını da ifade eden Brainard, "Finansal dengesizliklerin büyümekte oluğunu bilincineyim, bunlar konjonktür karşıtı sermaye tamponları, stres testleri ve kaldıraçlı kredilen izlenmesi ile düzeltilmeli" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fb.12 Temmuz 2019 08:25

    Adamlar enflasyon düşük çıkıyor diye şikayet ediyor. Durgunluğa sebep oluyormuş. Doğrudur .faizler düşünce piyasada reel tuketicilerin geliri artacakmi. Sadece şu olur nakite ihtiyacı olan bireyler bunu düşük faizle elde eder.

  • Bika12 Temmuz 2019 08:10

    Enflasyon yaratmada Türkiye'den danışmanlık alsınlar, Arjantin'in arkasından Türkiye geliyor.