E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrainard: Bilanço daraltma bu yıl sona ermeli---

Brainard: Bilanço daraltma bu yıl sona ermeli

Brainard: Bilanço daraltma bu yıl sona ermeli
15 Şubat 2019 - 08:42 borsagundem.com

ABD'nin Aralık ayı perakende satış verisini 'felaket' olarak yorumlayan Fed Yönetim Kurulu üyesi Brainard, bankanın bilanço daraltmayı bu yıl sona erdirmesi gerektiğini söyledi

ABD merkez bankası Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, Fed'in 4 trilyon dolar 
büyüklüğündeki bilançosunu daraltma operasyonunun bu yılın sonundan önce durdurması gerektiğini söyledi.

"Fed bilançosunun normalleştirilmesi süreci yapması arzu edilen işi gerçekten yaptı" diye konuşan Brainard, "Bilanço küzültüme bu yıl sona ermeli" ifadelerini kullandı.

Fed, 4 trilyon dolar büyüklüğündeki bilançosunu aylık 50 milyar dolar küçültüyor.

Brainard yaptığı açıklamada, Aralık ayı perakende satış verilerine de değindi. Aralık ayı perakende satış verisinin bir "felaket" olduğunu ifade eden Brainard, satışlarda düşüşün ABD ekonomisinin karşı karşıya olduğu aşağı yönlü risklerin arttığının altını çizdiğini savundu.

Politika belirsizliğinin yüksek seyretmeye devm ettiğine işaret eden Brainard, yurt dışında büyümenin düştüğünü ve finansal şartların sıkılaştığını da not etti.

ABD ekonomisinin ivmesinin ise güçlü olmaya devam ettiğini ve ekonominin hali hazırda iyi bir noktada bulunduğunu belirten Brainard, faiz artırımlarının askıya alınmasının para politikasında uygun bir duruş olduğunu da ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bora15 Şubat 2019 12:56

    Çin Japonya Avrupa Amerika sınırsız karşılıksız para basıyor hepsinin parası aslında değersiz kağıt sadece Fed doları kurtarmaya çalışıyor. .Sahtekar sistemin sonu kötü bittiğinde baskı altında tutulan gümüş altın fiyatları bakalım ne olacak