E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Bozulan risk algısı piyasalara etki ediyor---

Bozulan risk algısı piyasalara etki ediyor

 Bozulan risk algısı piyasalara etki ediyor
25 Haziran 2020 - 09:10 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde yurt içi ve dışı piyasalar yakından inceleniyor

Risk algısında bozulmanın gözlendiği gün içerisinde GOÜ para birimleri genel olarak Amerikan doları karşısında değer kayıpları sergilerken, Asya grubu üyelerinin sınırlı düzeyde de olsa pozitif ayrışma çabası içerisinde oldukları görüldü. Böylesi ortamda Türk lirası son dönem içerisinde öne çıkan yatay bant hareketini bir kez daha sürdürürken günü yüzde 0.08’lik değer kaybı ile tamamladı.

BİST 100 endeksi kapanışı ikinci yarıda gelen satış baskısına paralel %0.8’lik düşüşe paralel 114448 puan seviyesinden olurken, 10 yıllık tahvilde faizin son düzeyi %11.80’i işaret etti. 5 yıllık CDS ise %4.4 yükselişle 494bp seviyesinden izlendi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışlarının tamamı değer kayıplarına işaret etti. Bozulan risk algısı Avrupa seansının açık olduğu sırada hız kazanırken, Euro Stoxx 50 -%3.11, FTSE 100 -%3.11, DAX -%3.43 ve Rusya (RTS, USD) grubu ise %1.94 ile takip edildi.

Amerika kıtası işlemlerinde gün boyunca eksi yönde açılışa işaret eden vadeli endekslerin spot açılışa da etki ettiği ve zayıflamanın ivmelendiği görüldü. Majör endeksler 2 haftanın düşüklerinden kapanış gerçekleştirirken, Dow Jones cephesinde 710 puanlık kayıp takip edildi. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları da Şili’deki %0.11 pozitif ayrışma dışında zayıflama furyasına katılırken, Bovespa
-%1.66, Merval ise -%1.17 ile gün sonu kapanışı gerçekleştirdi.

Asya’da Çin ve Hong Kong’un kapalı olduğu günde değer kaybı isteğinin devam ettiğini söylemek mümkün. TSİ 08.05/ NKY 225 -%1.33 ve KOSPI -%2.01 ile işlem görmekte. CNH-CNY spreadi ise 51 pips seviyesinde oluşmakta.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)