E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiBOYNR: Çağrı talebine SPK onayı---

BOYNR: Çağrı talebine SPK onayı

BOYNR: Çağrı talebine SPK onayı
26 Ağustos 2013 - 09:45 borsagundem.com

SPK Boyner'e ilişkin çağrıda bulunma yükümlülüğünün yerine getirilmesi talebini olumlu karşıladı

Altınyıldız'ın yaptığı alımlarla Boyner'deki pay oranının yüzde 60,03'e ulaşması ve yönetim hakimiyetini ele geçirmesi nedeniyle diğer ortaklara çağrıda bulunma talebinin, işlem fiyatının satıcı Fenella ile alıcı Altınyıldız arasında gerçekleşen hisse devir sözleşmesinde Boyner için ödenecek bedelin 1 TL nominal değerli hisse için 3,4951 dolar olması nedeniyle, yeni çağrı fiyatının hesaplanıp çağrı fiyatı üzerinden çağrıda bulunulması ve bedelin TCMB kuruna göre belirlenerek çağrı yapılması için SPK onayı alındı.
SPK Boyner’de Altınyıldız’ın kontrolü alması sonrası yapılan çağrı başvurusunu kabul etti. Fakat Boyner’in önceki açıklamasında 5.80 olarak beklendiği belirtilen çağrı fiyatına yönelik ise kesin bir rakam verilmedi. Fakat çağrı fiyatı hesaplanmasında LIBOR’un %30 fazla kullanılması ve USD/TL kurunun çağrının başladığı tarihteki yüksek kur üzerinden hesaplanmasını istedi. Buna göre çağrı fiyatının 6.80 TL
civarında olabileceği tahminleri yapılıyor. (son kapanış: 5.92 TL).
Boyner hisseleri yüzde 10,14 primle 6,52 TL'den işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)