E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBoyner ziyaret notları ---

Boyner ziyaret notları

Boyner ziyaret notları
19 Mart 2014 - 10:41 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından gerçekleştirilen Boyner ziyareti sonrası hazırlanan rapor yayınlandı

İş Yatırım'ın Boyner ziyareti notlarında şu detaylar yer aldı:

''Boyner Mağazacılık’la son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir toplantı gerçekleştirdik.

Satışların gidişatı. Şirketle en son Ocak ayında konuştuğumuzda satışlarda bir yavaşlama olduğundan bahsedilmişti. Son durumda ise yavaşlamanın korkulduğu kadar sert olmadığı belirtildi. Her ne kadar planlanan bütçenin bir parça gerisinde kalınsa da, satışlarda ve tüketimde artış devam ediyor.

Yabancı para cinsinden kiralar. Mağaza kiraların büyük bir kısmı EUR cinsinden. Yılbaşından itibaren alışveriş merkezlerinin büyük bir çoğunluğuyla kira sözleşmelerinde kurlar sabitlendi. USD/TL için 2,00 ve EUR/TL için de kur 2,75 olarak sabitlendi. USD/TL’nin 2,22 ve EUR/TL’nin 3,09 seviyelerine geldiği düşünülürse bu gelişmeyi olumlu buluyoruz.

YKM ile sinerjiler. Şirket sinerjilerin asıl bu sene görüleceğini söylüyor. Önümüzdeki dönemlerde YKM/Boyner’in daha da iyi olması bekleniyor. 2013’ün son çeyreğinden itibaren sinerjiler kısmen yansımaya başladı ancak bu sene etkilerin daha belirgin olması bekleniyor. Şimdiye kadar faaliyet giderlerinde ve tedarikçilerden yapılan alımların bir kısmında kazançlar görüldü. Daha tedarikçilere yenilenmemiş anlaşmalar bulunuyor. Bunlar yenilendiğinde sinerjilerin etkisi daha fazla görülecek ve maliyetler üzerinde olumlu yansıması bekleniyor.

YKM’deki değişimler. Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) programları da YKM’de devreye girdi ve olumlu etkileri görülmeye başlandı. Artık daha detaylı analizler yapılabiliyor ve bunların da geri dönüşünün olumlu olması bekleniyor. Mağazaların yerleşimlerinde değişiklikler yapıldı.

Yeni mağaza açılışları. Belirsizlikler nedeniyle şirket yeni mağaza açılışlarına daha temkinli yaklaşmaya devam ediyor. Bazı mağaza açılışlarında ertelemeler oldu, bazı mağaza renovasyonları da ertelendi. Ancak önemli yerlerdeki mağaza açılışlarında değişiklik olmadı.
Şirketin 2013 yıl sonu itibariyle açık pozisyonu bulunmuyor ve kur riski sınırlı. Boyner’ın yabancı para cinsinden borcu yok. Önümüzdeki dönemde de yabancı para cinsinden borç alınması beklenmiyor.
En önemli gelişme önümüzdeki dönemde, Boyner ile YKM’nin birleşmesi. Vergi avantajı doğuracağından bu gelişme olumlu, şirkete ayrıca bir nakit avantajı yaratılmış olacak.
2013 yıl sonu itibariyle Boyner’in 213 milyon TL nakdi ve 367,2 milyon TL borcu bulunuyor.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)