E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBoyner Perakende'de zorunlu pay alımı olacak---

Boyner Perakende'de zorunlu pay alımı olacak

Boyner Perakende'de zorunlu pay alımı olacak
16 Kasım 2018 - 10:12 borsagundem.com

Katarlı Mayhoola Boyner Perakende'deki paylarını yüzde 53.95'e çıkarmasının ardından zorunlu pay alım teklifinde bulunacak

Boyner Perakende'nin ortağı Katarlı Mayhoola, şirketteki paylarının yüzde 42.68'den yüzde 53.95'e yükselmesinin ardından zorunlu pay alım teklifinde bulunacak.

Boyner Perakende'den KAP'a yapılan açıklamada, Mayhoola'nın SPK'ya pay alım teklifinde bulunma zorunluluğundan muaf tutulmak için herhangi bir başvuruda bulunmayacağı belirtilerek, pay alım
teklifinin zamanında gerçekleştirilmesi için gerekli işlem ve süreçleri yürüteceği ifade edildi.

Açıklamada pay alım teklifi fiyatının bir lot pay için 7.4894 TL olmasının öngörüldüğü belirtildi.

Mayhoola For Investments bu hafta başında, Boyner Perakende'denin yüzde 11.27'sini 117 milyon liraya alarak payını yüzde 42.68'den yüzde 53.95'e çıkardığını duyurmuştu.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Ortağımız Mayhoola For Investments LLC tarafından, kamuya açıklanmak üzere tarafımıza iletilen açıklama aşağıda yer almaktadır:

"13 Kasım 2018 tarihinde, satıcı sıfatıyla İstanbul Portföy Ark II Serbest Fon adına hareket eden İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. ile Mayhoola For Investments LLC ("Mayhoola") arasında bir pay alım ve satım sözleşmesi ("Sözleşme") imzalandığı açıklanmış idi. Mayhoola Sözleşme kapsamında, (aşağıda tanımlandığı üzere) İşlem'in tamamlanması ve gerçekleştirilmesi halinde, Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş.'nin ("BOYP") toplam nominal değeri 29.043.709 TL'ye tekabül eden ve BOYP'nin sermayesinin %11,27'sini temsil eden paylarını 117.046.147,27 TL karşılığında devralacağını ("İşlem") açıklamıştır.

15 Kasım 2018 tarihinde, yukarıda bahsi geçen İşlem'in satışı ve takası tamamlanmış olup, işbu özel durum açıklaması itibarıyla Mayhoola, İstanbul Portföy Ark II Serbest Fon'dan 117.046.147,27 TL karşılığında 29.043.709 lot BOYP payını devralmış bulunmaktadır.

İşlem sonucunda, Mayhoola'nın BOYP'deki pay sahipliği oranı %42,68'den %53,95'e yükselmiş ve bunun sonucunda, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 26'ncı maddesi hükmü ile Pay Alım Teklifi Tebliği (II-26.1) hükümleri uyarınca pay alım teklifinde bulunması zorunluluğu doğmuştur. Boyner Holding A.Ş. ve Mayhoola arasında 29 Nisan 2015 tarihinde imzalanan ve 9 Mart 2017 ve 21 Haziran 2017 tarihlerinde tadil edilen (ve ilgili detayları kamuya açıklanan) Hissedarlar Sözleşmesi'nde ise herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Mayhoola, Sermaye Piyasası Kurulu'na pay alım teklifinde bulunma zorunluluğundan muaf tutulmak için herhangi bir başvuruda bulunmayacak olup, pay alım teklifinin zamanında gerçekleştirilmesi için gerekli işlem ve süreçleri yürütecektir. Bu doğrultuda, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca, Mayhoola, pay iktisabının gerçeklediği tarihi izleyen altı iş günü içerisinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunmayı planlamaktadır. Her halükarda, pay alım teklifinin şartları ve gerçekleştirilmesi, konuya ilişkin bilgi formunun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmasına tabidir.

İşlem tahtında, toplam 1,00 TL nominal değerli (100 adet) BOYP payından oluşan bir lot BOYP payı için ödenen bedel 4,0300 TL tutarında olup, İşlem'e ilişkin Sözleşme'nin imzalandığının kamuya duyurulduğu tarih olan 13 Kasım 2018 tarihinden önceki altı aylık dönem içinde bir lot BOYP payı için oluşan günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalaması 7,4894 TL olarak tespit edilmiştir. İşlem haricinde, Mayhoola geçtiğimiz altı ay içerisinde herhangi bir BOYP payı satın almamıştır. Bu doğrultuda, konuya ilişkin bilgi formunun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmasına tabi olmak koşuluyla, pay alım teklifi fiyatının bir lot BOYP payı için 7,4894 TL olması öngörülmektedir.

Mayhoola zorunlu pay alım teklifi sürecine ve ilgili diğer unsurlara yönelik gelişmeler hakkında yatırımcılarımızı bilgilendirmeye devam edecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)