E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBOTAŞ'ı üçe bölen tasarı Meclis'te---

BOTAŞ'ı üçe bölen tasarı Meclis'te

BOTAŞ'ı üçe bölen tasarı Meclis'te
05 Ağustos 2014 - 05:10 borsagundem.com

BOTAŞ’ın yapısında değişiklik öngören ve İGDAŞ özelleştirmesine dair detayları içeren Doğalgaz Piyasası Kanun tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu

Tasarının BOTAŞ’a ilişkin maddelerinde, BOTAŞ’ın bütünleşik tüzel kişiliğinin bu maddenin yayımlanmasının ardından bir yıl devam edeceği, süre sonunda BOTAŞ’ın üç ayrı tüzel kişilik olarak yeniden yapılandırılacağı ifade edildi. BOTAŞ’ın, bir yılın sonunda iletim faaliyeti, LNG tesislerinin işletilmesi ve depolama faaliyetleri ile diğer faaliyetleri gerçekleştirmek üzere üç bölüme ayrılacağı belirtildi.İlgili maddede BOTAŞ’ın, ithalatı yıllık ulusal tüketimin yüzde 20’si oranına düşünceye kadar LNG ithalatı haricinde yeni doğalgaz alım sözleşmesi yapamayacağı ve süresi biten mevcut doğalgaz alım sözleşmelerini yenileyemeyeceği belirtilirken, “1 Ocak 2015 tarihi itibariyle BOTAŞ mevcut doğalgaz satış sözleşmeleri haricinde yeni doğalgaz satış sözleşmesi yapamaz, ancak süresi biten sözleşmeler yenilenebilir” de denildi. Tasarıda, BOTAŞ tarafından devredilecek doğalgaz alım ve satım sözleşmeleri için kontrat veya miktar devrine imkan tanıyan ihaleler yapılabileceği kaydedildi. Tasarıya göre doğalgaz dağıtım şirketleri tarifeleri tüketicileri bilgilendirmek amacıyla internet sitelerinde yayınlamak zorunda kalacaklar.

İGDAŞ ihalesi ÖİB’den

TASARIYA göre İGDAŞ’ın bütün mali hakları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kalmak kaydıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından özelleştirile-bileceği ve bunun yöntem, usul, esas, süre ve şirket hisselerinin hangi oranda özelleştirile-ceğinin ÖİB tarafından belirleneceği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)