E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOTAŞ indirimine rağmen elektrik piyasası durgun---

BOTAŞ indirimine rağmen elektrik piyasası durgun

BOTAŞ indirimine rağmen elektrik piyasası durgun
30 Haziran 2020 - 14:08 borsagundem.com

Uzmanlar, bugün BOTAŞ’ın %12,5’lik indirim açıklamasına rağmen 320,14 TL/MWh seviyesinde belirlenen 1 Temmuz Piyasa Takas Fiyatı (PTF) nedeniyle tezgah üzeri piyasada durgunluk olduğunu belirtti.

Önümüzdeki 1-2 günlük sürenin durgun geçeceği belirtilerek, katılımcıların açıklanacak Piyasa Takas Fiyatlarına bakacağı bildirdi. Uzmanlara göre, 1-2 günlük süreçte yüksek Piyasa Takas Fiyatlarının açıklanması durumunda tezgah üzeri piyasada hareketlilik başlaması bekleniyor.

VİOP’ta Temmuz ayı ve Q3 vadeli finansal kontratlar için 291,00 TL/MWh seviyesinde satış teklifleri olduğu belirtilirken, henüz bir alış teklifi olmadığını bildirdi.

Tezgah üzeri piyasada CAL21 fiziksel kontrat için 303,00 TL/MWh seviyesinden satış teklifi bulunurken, henüz bir alış teklifi bulunmadığı da görüldü.

Bir başka uzman da yüksek PTF sebebiyle tezgah üzeri piyasada karmaşık bir gün yaşandığını belirterek, VİOP’ta hareketliliğin bugün daha yoğun olduğunu bildirdi.

VİOP’ta bugün Temmuz ayı vadeli baz yük elektrik kontratı bugün gün içinde 277,50-292,00 TL/MWh bandında işlemler gerçekleştirdi.

Kontrat en son işlemini 289,90 TL/MWh seviyesinden yaptı.

BOTAŞ elektrik üretimi için doğal gaz fiyatında indirime gitti

Elektriğe 3 ay zam yok

Bakan Albayrak: İndirim hayırlı olsun

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)