E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBOTAŞ, bazı tesislerin gaz tüketimini sınırladı---

BOTAŞ, bazı tesislerin gaz tüketimini sınırladı

BOTAŞ, bazı tesislerin gaz tüketimini sınırladı
20 Ocak 2022 - 08:47 borsagundem.com

BOTAŞ, yüksek miktarda gaz çeken bazı sanayi kuruluşlarına gönderdiği yazıda gaz tedarikindeki kesintilere bağlı olarak günlük çekiş miktarının sınırlandığını duyurdu.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) yüksek miktarda gaz çeken bazı sanayi kuruluşlarına gönderdiği yazıda gaz tedarikindeki kesintilere bağlı olarak günlük çekiş miktarını sınırladı. Yazıda Kademe 1 hesabı dışındaki hesaplamalarda yer alan hesaplamadaki aylık tuketim miktarının 1 güne karşılık gelen miktarın yüzde 60'ı kadar gaz çekme talimatı verildi.

BOTAŞ yazısında kısıtlama kararının gerekçesi kış nedeniyle talebin artması ile yurt dışı tedarikçilerin kesintileri olarak açıklandı. Yazıda talimata uyulmamasi halinde sozleşmelere göre ceza uygulanacağı belirtildi.

BOTAŞ yazıda kısıtlamanin süresine ilişkin bir açıklama yapmadı.

BOTAŞ: Hedef 2.5 milyar metreküplük doğalgaz tasarrufu

 

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattında petrol akışı bir saat içinde başlatılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İran faktörü 20 Ocak 2022 09:47

    İran bildiğiniz gibi ülkemizin her zaman olduğu gibi tüm faaliyetlerine yıkıcı bir tepkisi var. Şimdide gaz vermiyor ve bizde saf gibi bunları her platformdda destekliyoruz. Bunun adını koymak çok zor ve şu gerçekki İran Türkiyenin hiçi bir dönemde iyiliğini istemedi istemez.