E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Boşta gezen genç' liginde birinciyiz---

'Boşta gezen genç' liginde birinciyiz

'Boşta gezen genç' liginde birinciyiz
23 Şubat 2016 - 06:08 borsagundem.com

Türkiye, işe ve okula gitmeyen genç sayısında OECD 1'incisi. İŞKUR’un tespitine göre endişe uyandırıcı rakamda, kadınların işgücüne katılmaması etken

İŞKUR için yapılan araştırma, genç işsizliğinin boyutlarını ortaya koydu. Kurumun ‘İstihdam’ adlı yayın organında yer alan araştırmaya göre, istihdamda ve eğitimde olmayan gençlerde (NEET) OECD birincisiyiz. İstihdamda ve eğitimde olmayan gençlerin durumuna yönelik resmi bir istatistik olmadığına da işaret edilen araştırmada şunlar kaydedildi:

“Türkiye, genç işsizliği oranları açısından OECD ve AB ortalamalarına yakın iken üye ülkeler arasında en yüksek NEET oranına sahip ülkedir. NEET oranı, erkekler için OECD ve AB ortalamalarına yakın bir değer alırken, kadınlarda görülen yüksek NEET oranı, genel oranın da yükselmesine neden olmaktadır. Gerek ülkemizde, gerekse OECD ülkelerinde 15-29 yaş aralığındaki NEET oranının, 15-24 yaş aralığındaki orandan daha yüksek olduğu görülmektedir. AB ve OECD ülkelerinde 2008 ekonomik krizinin NEET oranlarında yarattığı yaklaşık 2-3 puanlık artışın aksine ülkemizde 2008’den itibaren bu oranın azalma eğilimi de dikkat çekicidir.”

Büyük bir sorun

Okula ve işe gitmeyen gençler için saha çalışması yapılması gerektiği ifade edilen araştırmada, “Gençlerin çalışmaması ve eğitimlerine devam etmemesi durumu; nedenleri, sonuçları ve hedef kitle açısından genç işsizliğinden daha kapsamlı bir sorundur” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • genç23 Şubat 2016 08:25

    tam gerçeği yazmışsın tarık hocam..hiçbir vasfı yok hiçbir çabası yok neymiş ben iş bulamıyorum...iş bulmak için naptın...eğer gerçekten çaba sarfedipte iş bulamadıysan amenna...ama yüzde doksanı beğenmiyor..

  • mali23 Şubat 2016 08:23

    Bence Türkiye'nin bir numaralı sorunu genç işsizlik. Vasıfsızlık devlet politikası ile ilgili, eğitim ile çözülür. Ama bu gençlere fatura etmek haksızlık olur.

  • Tarık23 Şubat 2016 06:53

    Baba parası yiyip kahvede gün eden iş beğenmeyen o kadar boş genç var ki. Hiçbir vasfı yok inşaat amelesi olacak kapasitede adamlar masa başı 3 bin tl maaşlı iş istiyor yata yata çalışabilecekleri yer arıyor. Bizim memleketteki işsiz olanların yarısından fazlası keyfi işsiz maalesef.