E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBosphorus'tan Kazak gazı başvurusu---

Bosphorus'tan Kazak gazı başvurusu

Bosphorus'tan Kazak gazı başvurusu
12 Aralık 2013 - 05:20 borsagundem.com

Gazprom'un Türkiye'de doğalgaz ithalatı yapan Bosphorus Gaz, Kazakistan'dan doğalgaz ithali için EPDK'ya bir kez daha başvurdu

Rus enerji şirketi Gazprom’un Türkiye’de doğalgaz ithalatı yapan şirketi Bosphorus Gaz, Kazakistan’dan 10 yıl süreyle yıllık 750 milyon metreküp doğalgaz ithal etmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) yeniden başvurdu.

Bosphorus Gaz daha önce de aynı şartlarla Kazakistan’dan gaz getirmek için lisans başvurusu yapmış, BOTAŞ’ın olumsuz görüş bildirmesinin ardından bu talep uygun bulunmamıştı. Enerji arz güvenliğini artırmaya çalışan Türkiye, son dönemde özellikle yerli kaynaklara yönelmesinin yanı sıra farklı ülkelerden de ithalat yapmak için girişimlerde bulunuyor. Geçen yıl kışın hafif geçmesi nedeniyle doğalgaz talebinin karşılanmasında herhangi bir sorun yaşanmamıştı. Ancak bu yıl kış aylarının sert geçebileceği beklentisiyle Türkiye geçtiğimiz günlerde Katar’dan beş kargo LNG sipariş etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)