E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorusan CEO'su: Stokları eritmemiz gerekiyor---

Borusan CEO'su: Stokları eritmemiz gerekiyor

Borusan CEO'su: Stokları eritmemiz gerekiyor
22 Kasım 2018 - 13:04 borsagundem.com

Borusan Holding CEO'su Uğur, "Tek uğraştığımız konu, otomotivdeki stoklarımız. Çok ucuza BMW'ler Audi'ler var, kaçırılacak fırsat değil. Stokları eritmemiz gerekiyor" dedi

CEO Ajanda 2019 Zirvesi'nde konuşan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, stoklarında biriken otomobillerin sorun olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yılı 4,6 milyar dolar ciro ile kapattıklarını anımsatan Uğur, şu bilgileri verdi: "Bu seneki bütçemiz 5,2 milyar dolardı. İyi bir büyüme planlamıştık, bütçenin altında kalacağız, 4,8 milyar dolarla yılı kapatacağız yine de dolar bazında yüzde 3 büyüme sağlıyoruz. Geçen sene konsolide EBITDA'mız 520 milyon dolardı, bu sene biraz azalıyor 420 milyon Dolar civarında olacak. Toplam 4,8 milyar doların 1,6 milyar doları zaten dış pazarlardan geliyor.Bu yıl daha iyi olabilirdi tabi ama bu yılı bu şekilde kapatarak, arkamızda bıraktığımıza seviniyoruz. Tek uğraştığımız konu, otomotivdeki stoklarımız. Çok ucuza BMW'ler Audi'ler var, kaçırılacak fırsat değil. Stokları eritmemiz gerekiyor, onun dışında pek sorunumuz yok."

Korkulan Eylül-Ekim ayının geride bırakıldığına dikkati çeken Uğur, "Bundan sonra bir stabilite sağlanacaktır. 2019'da Türkiye'de bir iki çeyrek küçülme, üçüncü çeyrekten sonra büyümeye geçmesini bekliyoruz. İş adamı olarak Türk iş adamları büyümeyi de küçülmeyi de hızlı becerebiliyor. Dolayısıyla 2019'a hazırız, küçülmemiz gereken yerde küçüldük ama fırsatlarda var tabi. Bizim için en iyi pazar ABD oldu. ABD, 5-6 yıl yüksek koruma ve yüksek taleple gidecek gibi gözüküyor." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahallenin delisi 22 Kasım 2018 18:47

    Gel vatandaş geeel yetişen kapıyor, param olsa da ben alsaaaam :)))) Bu kafayı yaşamak için millet para harcıyor be :))

  • HASAN TOSUN22 Kasım 2018 16:29

    KİME GÖRE UCUZ;ASGARİ ÜCRETLİYE,MEMURA, İŞÇİYE,KÜÇÜK ÇİFTÇİ,KÜÇÜK ESNAFA GÖREMİ YOKSA SANA GÖREMİ EVET SANA GÖRE UCUZ,ASGARİ ÜCRETİN 300 DOLAR MEMURUN İŞÇİNİN MAAŞININ 600-800 DOLAR OLDUĞU BU ÜLKEYE GÖREMİ UCUZ

  • Hayal/Gerçek22 Kasım 2018 13:51

    1 yıl içinde 1 serisi 70 bin 3 serisi 100 bin üzerine koydu audi ye zaten denecek söz bulamıyorum fiyat konusunda ultra lüks sınıfla yarışıyor mercedes bile gerisinde kaldı fiyat konusunda bu adamlar hangi ülkede yaşıyor :))

  • Sözkan22 Kasım 2018 13:34

    Hükümetin ağzından konuşmayı bırakın. bu kriz öyle üç çeyrekle atlatılacak gibi değil teğet geçen kriz bile iki yıl sürdü. Birisi de çıkıp gerçekleri söylemiyor.

  • Lala22 Kasım 2018 13:25

    kolay kazanıp, ucuz audi alıyor

  • Hasan paşa22 Kasım 2018 13:17

    nerdeymiş ucuza audiler bmw ler !!1