E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaya yeni giren yatırımcılara önemli uyarı---

Borsaya yeni giren yatırımcılara önemli uyarı

Borsaya yeni giren yatırımcılara önemli uyarı
25 Aralık 2020 - 10:51 borsagundem.com

Korona virüs sürecinde borsalara yeni gelen amatör yatırımcılar da ciddi miktarlarda paralar kazandı. Ancak tecrübeli risk sermayedarı Chris Sacca yeni yatırımcıları kaybetme riski konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tecrübeli risk sermayedarı Chris Sacca bu yıl yatırım yapmaya yeni başlayıp yüksek miktarda para kazananlar için sert açıklamalarda bulundu. Sacca amatör yatırımcıların herhangi bir yetenek sayesinde kazananlar arasına girmediklerini belirtiyor.

Borsa uzmanı Çarşamba günü yayınladığı Twitter mesajında yeni başlayan yatırımcılara kabul edilmesi güç olan gerçeği açıkladığını belirtiyor. “Gerçekte o kadar da iyi değilsiniz. Sadece vahşi bir boğa piyasası yakaladınız” diyen Sacca bu yatırımlardan elde edilen kârın toplanması için zamanın geldiği konusunda uyardı.

Sacca Twitter mesajında, “Bu yıl borsa hisselerine giren herkes için söylemem gereken acı bir gerçek var: Aslında o kadar da iyi değilsiniz. Sadece vahşi bir boğa piyasası yakaladınız. Bir miktar parayı masadan kaldırın” ifadelerine yer verdi.

Korona virüs pandemisinin oluşturduğu ekonomik krize rağmen on yıldan uzun süren boğa piyasası tüm ihtimallere meydan okudu ve bu yıl özellikle de teknoloji alanında yükselişini devam ettirdi. Halka arzların patlama yaptığı ve değerlemelerin aşırı derece yükseldiği borsalar yeni bir balon piyasası endişelerine neden oluyor.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi bu yıl %43’lük bir yükseliş gösterdi. Aynı dönemde S&P 500 ve Dow Jones endeksleri sırasıyla %15 ve %6 oranında yükseldi.

Sacca’nın Twitter mesajı önemli bir yatırım tavsiyesi olarak yatırımcıların büyük çoğunluğunun dikkatini çekti. ABD’li medya kuruluşu Barstool Sports’un Kurucusu ve borsada gündelik ticaret yapmasıyla bilinen Dave Portnoy Fox Business’e yaptığı açıklamada Sacca için “Morali bozuk bir ezik ve bir aptal gibi konuşuyor” sözlerini kullandı.

Sacca, Portnoy’un söz konusu açıklamalarına ertesi gün kinayeli bir dille cevap verdi. Borsa uzmanı, “Sinirlenen Roobinhood dostları için şunu söylüyorum: Ben hatalıydım. Siz harikasınız. Bunun borsalarla hiçbir alakası yok. Kârınızı masada bırakın. Kredi hesabınızı ikiye katlayın. Borç alabileceğiniz her şeyi alın. Hisse senetleri asla düşmez” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanının hisse senetleri derken kullandığı kelime (Stonks) internet çevrelerinde kötü finansal kararları anlatmak için kullanılan mizahi bir tanım.

Buna karşın Sacca’nın neden bahsettiğini bildiği açık. Borsa uzmanı ilk yatırımını yirmi yıl öncesinde dot-com balonu sırasında balon patlama yaptığı dönemde gerçekleştirdi. Sacca daha sonrasında yatırım danışmanlığı şirketi Lovercase Capital’ın içerisinde risk sermayesi fonu kurdu ve Twitter, Instagram gibi teknoloji şirketlerinin erken dönem yatırımcısı oldu. Sacca risk sermayedarlığından 2017 yılında emekliliğini istedi.

Robinhood’a yanıltıcı bilgiden 65 milyon dolarlık ceza

 

Küresel piyasalar Noel tatilinde

 

Ünlü doktor Fauci kritik oranı açıkladı: Yüzde 90

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seçkin kir26 Aralık 2020 14:17

    Sen 🎈 patlayınca seyret Mart karı yağdığında goruruzytd

  • Turan Aga25 Aralık 2020 23:04

    BIST gidişi yani yükselişini neden bir çöküş beklentisi olarak yorumlanıyor, bu ne rahatsızlık? Yuru be koçum seni kim tutar, yukselir dinlenir tekrar yükselirsin, Vripanin ve dünyanın yükselen değeri olmaya namzet tek borsasın dünyada, alan kazanır, neden sizce? Çünkü her ne kadar büyük yatırımcılar olsa da, sinsi oyunla spekülatif hareket yapanlar olsada, kılcal damarları besleyenler aslında KY dediğiniz küçük yatırımcılar BIST in lokomotifidirler ve her geçen gün taze kan gibi çoğalarak sayıları artıyor. Kimse falcı yorumu yapmasın tek yıl cift yıl diye kervana binen gider, Allah sonunu selamet eylesin insaallah,

  • Melih temiz25 Aralık 2020 20:59

    Küçük yatırımcıyı uyarmak neden birilerini rahatsız ediyor

  • Metin25 Aralık 2020 16:33

    Borsaya giren yatırımcılara , zorla girin denilmiyor. Herkes parası ve aklını kullanarak yatırım yapabilir. Borsada kazanmak da var kaybetmek de. Yatırımcı kendinden sorumlu

  • Hamido27 Aralık 2020 23:06

    Algılar,,,,manipülasyonlar,,,çete halinde tuzak,,,yalan yannış uyduruk haber yorum tavsiyeler gibi unsurlar gözardı edilip insanları/yatırımcıları Kaderine terk edemeyiz...