E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsanın yeni yıldızları küçük şirketler---

Borsanın yeni yıldızları küçük şirketler

Borsanın yeni yıldızları küçük şirketler
28 Nisan 2020 - 12:56 borsagundem.com

S&P 500 endeksinde küçük şirketler borsa performansı olarak dünya devlerini geçti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz gün S&P 500 endeksindeki dev şirketler seviyelerini korumakta zorlanırken küçük şirketler son 11 yıl içerisindeki en iyi performansını sergiledi.

Yıldızı sönmüş perakende şirketleri olan Kohls, Nordstrom ve Gap piyasa önyargılarını ortadan kaldırarak geçtigimiz gün %3 arttı. Böylece küçük şirketlerin dahil olduğu The Russell 2000 endeksi 4 günlük kazancı %9’a yaklaştı.

Korona virüs pandemisinin piyasaları vurduğu şu günlerde büyük şirketlerin borsalardaki rallisi kötü performans göstermekte. Son zamanlardaki yükselişe rağmen sektörel ve büyüklük anlamında eşit bir şekilde bölünmüş olan S&P 500 endeksi Nasdaq endeksine kıyasla yılbaşındaki seviyesinden neredeyse iki kat aşağıda.

Kingsview Yatırım’ın Portföy Yöneticisi Paul Nolte, ekonomik faaliyetler tekrardan açılmaya başladığında krizden en çok etkilenmesi beklenen küçük şirketlerin toparlanması daha hızlı olacağını söyledi.

S&P 500 endeksinin en küçük şirketlerinden üçü olan Kohls, Gap ve Nordstrom %12 arttı. Kriz sırasında %60 değer kaybına uğrayan cruise gemi ve casino şirketlerinin hisseleri de toparlanmaya başladı. Aynı zamanda teknoloji devleri düşmeye devam ediyor. Amazon hisseleri son seansta %1,4 düştü.

Finans sektörünün küçük oyuncuları da yükseliş trendine girdi. Şubat ve Mart ayında %43’lük değer kaybına uğrayan sektör geçtiğimiz gün %4’e yakın yükseldi. S&P 500 içerisindeki en küçük finans kurumlarından ikisi olan Zions Bancorp, %4,5 yükselirken Inveso Ltd %2’e yakın değer kazandı.

Petrol fiyatları Türkiye için fırsatlar sunuyor

Borsalarda satış sinyalleri var

Borsa manipülasyonunda korkutan artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İzci29 Nisan 2020 23:09

    Bist 30 kibirli endeks nezaman işyapacak

  • tip29 Nisan 2020 09:49

    İnanılmaz şekilde otuz endeksi dışında hepsi yükseliyor. Ama diğerleri sürünüyor, sorun ne zamana kadar?

  • mzd28 Nisan 2020 22:02

    gökyüzünde yeterince yıldız var,bunlar olsa olsa kayan göktaşı olur.... :D 

  • DİKKAT!28 Nisan 2020 14:38

    bakıyorsunuz yıllarca sürünen hisseler, kimsenin yüzüne bakmadığı hatta çoğunun üretimi durdurduğu bu sırada bu hisseler ne hikmetse yükseliyor, bunların yükselmesi için üretimlerini durdurmaları mı gerekiyordu.. yabancıların olmadığı bir ortamda bir kaç yerli gurup borsayla oynuyor sanki. ünlü giyim markalarının soğan fasulye sattığı, neredeyse çimentocuların maske üretir hale geldiği, monütör satanların teknoloji deviymiş teknoloji ihraç ediyormuş gibi saygı gördüğü, koca koca dev şirketlerin yerlerde süründüğü sapla samanın birbirine karıştığı ortamda, aldığınız hisseye iyi bakın, gerçekten köklü ve geleceği parlak bir şirket mi yoksa boş bir kağıttan mı ibaret.

  • Akillanmis28 Nisan 2020 14:27

    Finansal piyasaların yüzde 90'i yalandır. Borsa başta olmak üzere diğer finansal mecralar birer kumarhanedir. Finansal oynakligin tavan yaptığı zamanlarda - şu anda yaşadığımız durum- paranızı kaybetmemenin en garanti yolu, nakitte kalmaktır. Türk lirası kullanıyorsanız, nakit kuralı da risklidir. Rezerv paralardan birine yönelmeniz faydalı olur. Bu haberin başlığı aldaticidir. Küçük şirketler borsada normal zamanlarda bile cok risklidir, bir günde yüzde 20 zarar edebilirsiniz. Tecrübe edinmeye 2001 yılında borsada bütün paramı kaybederek başladım. O zaman akıl hocam ekonomist dergisinde yazan Yiğit Bulut'tu. O zamandan bu zamana Yiğit Bulut aynı derece de kötü bir ekonomist. Ama ben akıllandım. Sizin de akıllanmanizi tavsiye ederim. Mutlu günler.

  • YORGUN BORSACI28 Nisan 2020 14:53

    umarım yorumunuz, borsadan anlamayanlara ve kısa sürede para kazanma hırsıyla borsayı bir kumar salonu gibi görenlere iyi bir ders olur.  borsa istanbul un geçmişi sizin gibi hikayesi olanlarla doludur.'' kurda sormuşlar boynun neden kalın diye, kurt kendi işimi kendim görürüm de ondan'' demiş  atalarımız ne de güzel uyarılarda bulunmuş, ama dikkate alan kim, bir kere borsada oynamak deyimi en sevmediğim bir deyim. oynamak ne demek at yarışı mı oynuyoruz? yazık ki çoğu kişi yatırımcı mantığından uzak bu sihirli kelimeyle borsaya baktığı için borsa da onları yanıltmıyor, sonuçta da  borsaya sövülüyor, her şey sizin yansımanızdan ibarettir, bir şeye nasıl yaklaşırsanız karşılığını o şekilde alırsınız. siz zaten oyun derken kumar oynamayı göze almışsınız zaten, oysa başka türlü örn yatırımcı mantığıyla ve kendi bilgi birikiminizi harekete geçirirseniz kolay kolay aldanmazsınız, en azından kaybetmezsiniz. Bu lafım size değil tamamen ortaya...

  • YORUM28 Nisan 2020 14:20

    şu an oluşturulan algı bu yönde, ancak bilinmelidir ki  şu an hisselerin bilançolarına, F/K ve P/D değerlerine bakılmadan birilerinin peşine takılarak  2 lira 3 lira nası lolsa ucuzdur diye hisse almak hüsranla sonuçlanabilir, zira mevcut ortamda eline kaval alan çok fırsatçı var.. peşlerine takılıp giderseniz kendinizi uçurumun kenarında bulabilirsiniz, bu tarz küçük hisseleri belki alabilirsinz ancak zamanı geldiğinde satamayabilirsiniz ve elinizde kalır.