E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'nın yatay seyri bekleniyor---

Borsa'nın yatay seyri bekleniyor

Borsa'nın yatay seyri bekleniyor
10 Ocak 2017 - 09:29 borsagundem.com

BIST-100 Endeksinin TL’de değer kaybı ve tahvil faizlerinde global trende paralel yükseliş sürerken kısa vadede baskı altında kalmaya devam etmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU? 

DOLAR BAZINDA UCUZLAYAN BIST 100 ENDEKSİ DÜŞÜŞE KARŞI DİRENÇ GÖSTERDİ… 

TL’de değer kaybı sürecinde BIST 100 Endeksinin ABD Doları bazında 2,0 önemli destek seviyesine yaklaşması tepki alımlarına neden olmakta. 2013 yılında 5,0 US$ ile en yüksek seviyesinden gerileyen BIST 100 Endeksinde 02 Aralık 2016’da 2,04 seviyesi test edilmişti. Dün de 2,06 ile bu seviyeye yaklaşılması ile birlikte TL’de rekor düşük seviyeye gerilemesine karşın tepki alımları ile BIST 100 Endeksi günü %0,4 artışla 77,394 seviyesinden tamamladı. Her ne kadar BIST 100 Endeksinde şirketler gelişmekte olan ülkelere kıyasla %30’lar seviyesinde iskontolu işlem görse de şirketlerin satılması durumunda daha yüksek değerden el değiştirmekte. Örneğin Banvit 5-6 ay önce 75 milyon ABD doları piyasa değerinden işlem görmekte iken bugün yaklaşık 270 milyon US$ piyasa değeri ile Brezilya ve Katar ortaklığı’na satıldığını açıkladı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

GLOBAL NÖTR RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE YATAY SEYİR… 

BIST 100 Endeksinin TL’de değer kaybı ve tahvil faizlerinde global trende paralel yükseliş sürerken kısa vadede baskı altında kalmaya devam etmesini beklemekteyiz. Bununla birlikte bugün önemli bir gündem maddesi olmaması nedeniyle global nötr risk iştahı eşliğinde yatay seyir beklenebilir.

ŞİRKET HABERLERİ

BANVT…Pozitif… Şirketin hâkim hissedarları Vural Görener, Emine Okşan Koçman, Emine Esra Görener Christoffel, Fatma Makbule Görener ve Aabar Investments PJS ile dünyanın en büyük tavuk üreticilerinden olan Brezilya merkezli BRF S.A.'nın bağlı ortaklığı olan BRF GmbH arasında şirketin toplam ödenmiş sermayesinin yaklaşık %79.48'ine tekabül eden ve hissedarların mülkiyetinde bulunan hisselerin tamamının satışına ilişkin olarak 9 Ocak 2017 tarihinde hisse satış sözleşmesi imzalandı. Şirket, sözleşmede toplam satın alma bedeli hisse başına 11,51TL olmak üzere toplam 915 milyon TL olarak belirlenmiş olsa da anılan tutar net borçluluk durumu, işletme sermayesi, FAVÖK ve ilgili tarihteki USD/TL döviz kuruna dayalı olarak gerçekleştirilecek fiyat uyarlamalarına tabi olarak azalabileceğini veya artabileceğini bildirdi. (KAP)

NTTUR/NTHOL…Nötr…Net Turizm, ana ortaklık olan Net Holding tarafından tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde devir alınması suretiyle birleşilmesi işlemlerine Yönetim Kurulu’nun alacağı yeni bir kararla devam edileceğini açıkladı. (KAP)

EKGYO…Nötr… Şirket, Vakıfbank’tan %12.46 faiz oranı ile 620 milyon TL değerinde kredi kullandığını ve ilk yıl için ana para ödemesiz üç ayda bir faiz ödemeli; ödemesiz dönemden sonra ise üç yıl boyunca üç ayda bir anapara artı faiz ödemeli olduğunu belirtti. (KAP)

BIST 30 Kontratı 

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0.3 yükselişle 93,800 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın kısa vadeli piyasa dinamikleri açısından önemli bir gelişme olmaması nedeniyle bugün 94,5-95,5 bandında yatay hareket etmesi beklenebilir. 

USDTRY Kontratı 

Haftanın ilk işlem gününde doların dünya genelinde sakin seyir izlemesine rağmen Türk Lirası zayıf görünümünü korudu. Dün yurt içinde beklentileri karşılayamayan sanayi üretimi verisi sonrası Türk Lirası’nda kayıplar görülürken, USDTRY kontratı günü %2,9 değer kazancı ile 3,7478 seviyesinden tamamladı. 

Bugün USDTRY kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

ALTIN/USD Kontratı 

Haftanın ilk işlem gününde doların dünya genelindeki sakin seyri altın tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirildi. Dün kritik seviyesi olan 1180 seviyesinde kapanış gerçekleştiren altın paralelinde Altın kontratı günü %0,18 değer kazancı ile  1182 seviyesinde tamamladı. 

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Haftanın ilk işlem gününde doların dünya genelindeki sakin seyri gelişmiş ülke para birimleri tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirildi. Euro dün dolar karşısında %0,34 değer kazanırken, EURUSD paritesi gün içerisinde 1,05 seviyesi üzerinde tutundu. Haftanın ilk işlem gününde EURUSD kontratı da günü %0,3 değer kaybı ile 1,0553 seviyesinde tamamladı. 

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)